Feestelijk startsein van het Mobiel Bouwlab

De bouw is de toekomst! Dat wil het BouwGilde Rijnland basisschoolleerlingen in de regio Rijnland laten ervaren. Kinderen enthousiast maken voor een opleiding of baan in de bouwbranche hoort daar natuurlijk bij. Dat doen zij door het inzetten van het Mobiel Bouwlab. Een mobiel tiny house, volledig voorzien van gereedschap en materiaal. Maandag 19 juni jl. was het zover en gaf de Teylingse wethouder Elsbeth Koek samen met Kees Ouwehand (voorzitter BouwGilde Rijnland) en Yvonne van der Hulst (bestuurslid BouwGilde Rijnland) het startsein voor het Bouwlab bij basisschool Het Bolwerk in Sassenheim.

´Hier in het Mobiel Bouwlab kunnen kinderen door middel van allerlei toffe activiteiten te weten komen hoe leuk het werken in de bouw en infra is. En wat er allemaal mogelijk is. We zijn namelijk nog steeds op zoek naar veel handige handjes en knappe koppen die het gaan maken in de bouw en infra. Met het Mobiel Bouwlab gaan we langs alle basisscholen in de Duin- en Rijnstreek met interesse in de workshop. We hebben een team van workshopbegeleiders met veel kennis en ervaring. Zij gaan met kleine groepjes kinderen aan de slag in het Bouwlab. We hebben activiteiten voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 in het basisonderwijs. Wist je dat koningin Máxima vorige week ook al een kijkje in het Mobiel Bouwlab heeft genomen? Dat was natuurlijk bijzonder en een welkome verrassing! Nu deze week staan we voor het eerst bij basisschool Het Bolwerk. Een officieel startsein door de wethouder mag hierbij natuurlijk niet ontbreken’, aldus Yvonne van der Hulst, bestuurslid BouwGilde Rijnland.

De Teylingse wethouder Elsbeth Koek gaf samen met de kinderen het startsein voor het Bouwlab met het knippen van het lint, een bouwlint uiteraard. Daarna nam ze een kijkje in het Bouwlab. Workshopbegeleider Thea Peters: ‘Ik vind het super dat leerlingen in het basisonderwijs aan de slag kunnen gaan in deze gave ruimte. Het Bouwlab ziet er niet alleen aan de buitenkant opvallend uit, ook binnen zijn de activiteiten uitdagend en divers. De kinderen kunnen zelf een vogelhuis timmeren, een Zaans geveltje monteren of bijvoorbeeld een rioolstelsel aanleggen. Op deze manier kunnen we laten zien hoe leuk werken in de bouw en infra is.’

Basisscholen in de regio Duin- en Rijnstreek met interesse in het Mobiel Bouwlab kunnen voor meer informatie of om zich aan te melden een e-mail sturen naar [email protected]. Maar let op, het Mobiel Bouwlab is voor komend schooljaar al bijna volgeboekt maar reserveringen voor 2024/2025 zijn ook mogelijk.

Foto:
startsein Mobiel Bouwlab met het knippen van het bouwlint door wethouder Elsbeth Koek in het bijzijn van Kees Ouwehand en Yvonne van der Hulst van BouwGilde Rijnland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *