Van der Linden Groep en Footprint Consulting doneren waterstof auto aan mboRijnland

Bij het bezoeken van klanten is het vinden van een efficiënt en duurzaam transportmiddel cruciaal. Ongeveer acht jaar geleden begon Edwin Valenti Clari, oprichter van Footprint Consulting, om die reden aan een reis om elektrische auto’s op waterstof te verkennen. Hij kwam uit bij de Hyundai IX35 van Hyundai dealer Van der Linden Groep. De voordelen waren overtuigend: 100% elektrisch rijden, met alleen pure waterdamp als uitlaatgassen, en de mogelijkheid om in slechts 4 minuten 450 kilometer op te laden. Het voelde als een kijkje in de toekomst: een schonere, groenere manier van reizen.

Doordat voor Edwin zijn (waterstof) auto overbodig is geworden, heeft hij in een mooie samenwerking met Van der de Linden Groep (met vestigingen in Leiden, Waddinxveen en Zoetermeer, red.) besloten om zijn auto te doneren aan mboRijnland. Nu hebben studenten een echte volledige auto tot hun beschikking om waterstof mobiliteit te verkennen en verder te ontwikkelen. Het is een kleine stap in de richting van een schonere, duurzamere toekomst en een waar Edwin met trots zijn steentje aan bij draagt.

De Hyundai IX35 op waterstof is een vooruitstrevende auto die perfect aansluit bij de visie van mboRijnland op duurzaamheid en innovatie. Dankzij deze donatie kunnen de autotechnici in opleiding bij mboRijnland kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de branche en zich optimaal voorbereiden op de toekomst.

Edwin kijkt ondertussen reikhalzend uit naar de volgende ontwikkelingen in een groenere automotive; Plugin-hybride-waterstof-elektrische voertuigen, PHHEV. “Stel je een auto voor die lijkt op de mijne, maar dan met een iets grotere batterij. Hierdoor zou ik thuis kunnen opladen met behulp van zonnepanelen voor de eerste 30, 40 of 50 kilometer, met waterstof als range extender.”.

Van der Linden Groep is trots op deze samenwerking en we kijken uit naar de vele mogelijkheden die dit biedt voor zowel de studenten van MboRijnland als de automotive sector als geheel. Samen zetten we een belangrijke stap richting een duurzame en innovatieve toekomst.

Een waterstof auto wordt aangedreven door een elektrische motor die wordt gevoed door waterstofgas. In een waterstofauto wordt waterstofgas in een brandstofcel omgezet in elektriciteit, die vervolgens wordt gebruikt om de motor aan te drijven. Het enige bijproduct van het proces is waterdamp, waardoor waterstofauto’s worden beschouwd als milieuvriendelijker dan voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden. Het tanken van een waterstofauto duurt slechts enkele minuten en de actieradius is vergelijkbaar met die van auto’s op benzine of diesel.

Op de foto (van links naar rechts):
Rob Knop (directeur Van der Linden Groep), Bart Hoekendijk (docent motorvoertuigentechniek mboRijnland), Edwin Valenti Clari (directeur Footprint Consulting), Jan van Doeland (After Sales Manager Van der Linden Groep).

Meer informatie over Van der Linden Groep: https://www.vanderlinden-groep.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *