Centrumgebied Noordwijkerhout wordt voetgangersgebied

Na een succesvolle proef is het centrumgebied van Noordwijkerhout vanaf 1 juli een voetgangersgebied. Tussen 12.00 en 18.00 uur hebben motorvoertuigen geen toegang meer tot dit gebied.

Per 1 juli

Vanaf 1 juli verandert de verkeerssituatie in het centrumgebied van Noordwijkerhout. Het centrumgebied wordt ingericht als voetgangersgebied. Voetgangersgebied betekent dat het gebied niet langer altijd toegankelijk is voor motorvoertuigen. Fietsers blijven toegestaan in het centrumgebied. Laden en lossen van goederen blijft ook mogelijk. De gemeente heeft op maandag 10 juni 2024 betrokkenen schriftelijk geïnformeerd.

Inzinkbare palen

Tussen 12.00 en 18.00 uur wordt het gebied fysiek afgesloten met inzinkbare palen, waar alleen voertuigen met een ontheffing mogen rijden. Buiten deze tijden zijn alle voertuigen toegestaan voor laden en lossen, aangezien de palen dan naar beneden zijn. Parkeren in het centrumgebied blijft verboden, zoals momenteel al het geval is.

Ontheffing

Bewoners en bedrijven met parkeergelegenheid op eigen terrein komen in aanmerking voor een vaste ontheffing. Ook ondernemers die handelen in bederfelijke producten komen in aanmerking voor een vaste ontheffing. Voor andere groepen kunnen tijdelijke ontheffingen worden aangevraagd, bijvoorbeeld voor verbouwingen of verhuizingen.

Voor of na 8 juli

Aanvragen voor een vaste ontheffing die vóór 8 juli 2024 zijn gedaan, zijn kosteloos. Na 8 juli worden er behandelingskosten in rekening gebracht volgens de Legesverordening Noordwijk 2024. Het huidige eenrichtingsverkeer in het centrumgebied blijft gelden. Wel worden de verkeersborden die dit eenrichtingsverkeer aangeven veranderd. Bewoners die gebruik maken van één van de garages of parkeerterreinen aan de Dorpsstraat (tussen Dorpsringweg en Herenweg) mogen in twee richtingen blijven rijden.

Draagvlak

De gemeente heeft veel werk gestoken in het verkrijgen van draagvlak voor dit voetgangersgebied. Meer informatie is beschikbaar in ons eerdere bericht over dit onderwerp “Centrumgebied Noordwijkerhout Voetgangerszone”.

Bron: Gemeente Noordwijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *