Eerste deel ‘Offem Zuid’ in Noordwijk bijna afgerond

Offem Zuid is een nieuwe woonwijk in de gemeente Noordwijk. De wijk krijgt stilaan vorm. Het laatste bericht: de komst van 73 sociale huurwoningen en -appartementen in de wijk Buitenrijk, zo is te lezen in de nieuwsbrief van juni 2024.

Mooie nieuwe ontwikkeling

De bouw van Buitenrijk fase 1 verloopt gestaag. De eerste woningen worden in het najaar van 2024 opgeleverd. Dit plandeel omvat 73 sociale huurwoningen en -appartementen. De woningen zullen worden aangeboden via Huren in Holland Rijnland. Ook komen er 80 woningen in de vrije sector en een Gastenhuis. Dit is een kleinschalige woon- en zorgvoorziening.

Twee bouwfasen

In Buitenrijk (voorheen: Buitengewoon Offem) komen uiteindelijk circa 450 woningen. De aannemer bouwt ze in 2 fasen. Bouwfase 1 is gelegen tussen de bestaande nieuwbouw en de Achterweg. In verband met het bouwverkeer is de Achterweg daarom tijdelijk afgesloten. Naar verwachting zal de Achterweg in het 1e kwartaal van 2025 grotendeels weer opengaan.

Bouwfase 2 is tussen de Achterweg en de N206. Naar verwachting start hier medio 2025 de bouw van de eerste woningen. Dit plandeel omvat onder andere de bouw van middeldure huurappartementen, sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector. De aannemer maakt het gebied eind dit jaar bouwrijp.

Aanleg ecologische zone

Tussen de wijk en de N206 komt een ecologische verbindingszone. Een gebied met veel water en groen. De zone verbindt natuurlijke leefgebieden van dieren in de gemeente, naar natuurlijk ook erbuiten. De aanleg van deze zone gebeurt in stappen. Steeds moeten we daarbij rekening houden met bestaande fauna en het plantseizoen. De ecozone wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van Holland Rijnland en Provincie Zuid-Holland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *