Mercedes-Benz Dealer Bedrijven gaat verder als AGAM

Vanaf 12 juli gaat de dealergroep Mercedes-Benz Dealer Bedrijven (MBDB) verder als AGAM. Met deze naamsverandering grijpt het concern terug naar de naam die het heeft gedragen van 1911 tot en met 1979.

Een sterke en herkenbare naam
Robin Smit, Manager Marketing & Dealer Development bij MBDB, ziet de terugkeer van de naam AGAM als een mooie kans om verder te bouwen aan de sterke positie van het bedrijf in Zuidwest-Nederland. “We zien dat klanten de naam MBDB snel associëren met het volledige Mercedes-Benz dealernetwerk in Nederland. Dit werkt niet altijd in ons voordeel. De naam AGAM geeft ons de mogelijkheid om onze eigen identiteit te ontwikkelen en verder te bouwen op een prachtige historie van ruim 110 jaar automotive retail in de Randstad.”

Overname door Emil Frey Nederland
De naamswijziging is het gevolg van de overname van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven door Emil Frey Nederland. Emil Frey Nederland vertegenwoordigt 24 automerken op ruim 60 retaillocaties en is een dochtermaatschappij van de Zwitserse Emil Frey Group. Voor Emil Frey is Mercedes-Benz zeker geen onbekende. In een groot aantal landen is Emil Frey actief als importeur en/of retailer van Mercedes-Benz.

Klanten mogen hetzelfde én meer verwachten
De overname door Emil Frey Nederland heeft geen impact op de dienstverlening van MBDB. Het bedrijf wordt in zijn geheel overgenomen, dus inclusief alle vestigingen, medewerkers en activiteiten. “Door de synergievoordelen die we straks hebben binnen Emil Frey Nederland kunnen we ons als bedrijf blijven ontwikkelen op het gebied van onder andere digitalisering en klantbeleving. Emil Frey Nederland heeft hier de afgelopen jaren enorme stappen in gezet, waar we graag onze klanten van laten profiteren.” Aldus Michael de Graaf, CEO bij MBDB.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *