Nieuwe fase woningbouwproject ‘Braassemerland’ Roelofarendsveen van start

Braassemerland is een nieuw groot woongebied in Roelofarendsveen en bestaat uit aantal deelgebieden, die in 11 fases worden ontwikkeld. In 2014 werden de eerste woningen opgeleverd en er wordt hard gewerkt om de volgende fases op te leveren. In deze zomer starten de voorbereidende werkzaamheden voor de gronden van de toekomstige woningbouw in fase 4.

Het woongebied moet in 2035 klaar zijn en circa 1200 nieuwe woningen in Roelofarendsveen brengen. Braassemerland wordt door de gemeente in samenwerking met VolkerWessels Vastgoed en Verwelius ontwikkeld. Meer informatie over dit project vindt u op www.aandebraassem.nl.

Ontwikkelingen
Op dit moment voert het college van de gemeente Kaag en Braassem gesprekken met de gemeenteraad om te kijken of er meer sociale woningbouw kan worden gerealiseerd. Dit zou kunnen door te verdichten en meer hoogbouw. Dit zou in fase 10 zijn. Ook wordt onderzocht of een 2e sluis nabij de haven kan worden ingepast, ook voor de ontsluiting van het gebied. Daarnaast heeft de gemeenteraad 700.000 euro beschikbaar gesteld voor een tijdelijk fietspad tussen Palmkool en Kerkweg in Roelofarendsveen. Dit dient als een van de oplossingen om snel de verkeersveiligheid voor met name fietsende scholieren te verbeteren op het Noord- en Zuideinde.

Werkzaamheden fase 4 starten
Vanaf deze zomer 2024 worden de gronden in fase 4 voorbelast. Dit betekent dat de grond wordt opgehoogd met zand om het gebied voor te bereiden op de bouw van de woningen. Voor de start van de werkzaamheden worden omwonenden over de werkzaamheden en aanvoer van materiaal geïnformeerd. Na afronding van het voorbelasten worden de gronden nog verder bouwrijp gemaakt, zoals de aanleg van nuts en riolering. De bouw van de woningen in fase 4 zal naar verwachting in 2026 van start gaan. Na de zomervakantie organiseert Braassemerland V.O.F. in samenwerking met de gemeente Kaag en Braassem een informatiebijeenkomst over de woningbouwplannen in fase 4. Ook kunt u meer informatie krijgen over de plannen tijdens de themamarkt op 10 september in Roelofarendsveen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *