‘Een bijzondere plek met unieke gasten’
Breakers Beach House, gelegen op het Noordwijks strand aan de voet van Grand Hotel Huis ter Duin, viert dit jaar het 15-jarig bestaan. Een interview met restaurantmanager Morgan Davidson en chef-kok Mitchell Hendriks. “We serveren hier eten op hoog niveau in een andere, lichte setting.”
“Breakers Beach House is een bijzondere plek”, zegt Morgan Davidson, die sinds februari van dit jaar manager is van het restaurant op het strand, dat qua bouw en inrichting – met zijn elegante victoriaanse stijl – is geïnspireerd op het Amerikaanse Long Beach. “We serveren hier een goed product van hoge kwaliteit. Het is eten op hoog niveau in een andere, lichte en informele setting. Vis voert als vanouds de boventoon, want we zitten niet voor niets op het strand.”
Nieuwe gerechten
“Maar we hebben ook nieuwe gerechten op de kaart staan, die dit voorjaar vernieuwd is en die heel goed aanslaan bij onze gasten”, vult chef-kok Mitchell Hendriks aan. “Onder andere vega-gerechten, zoals asperges met venkel en een gepocheerd eitje. Verder maken we gebruik van lokale ingrediënten. Dat is niet alleen duurzaam, maar deze producten zijn ook kwalitatief heel goed, waardoor onze gasten extra genieten.”
“Ook voor zakelijke gasten is Breakers Beach House uitstekend geschikt”, gaat Morgan Davidson verder. “Bijvoorbeeld om een deal te bezegelen met een culinaire lunch of een mooi diner in klein gezelschap. Maar we kunnen Breakers ook omtoveren tot een sfeervolle locatie voor een paar honderd man. De plek, de entourage en de ligging dichtbij Schiphol maken het ook voor internationale gasten tot een heel geschikte plek, ook vanwege onze mooie hotelkamers in Huis ter Duin en andere faciliteiten, zoals onze wellnessvoorzieningen. Ook zakelijke gasten ervaren zo het vakantiegevoel.”
Joop Braakhekke
Morgan Davidson kwam met dertig jaar horeca-ervaring in augustus 2024 naar Huis ter Duin. Eerst had hij La Terrasse onder zijn hoede, sinds februari 2025 zit hij bij Breakers Beach House als restaurantmanager.
“De kneepjes van het vak heb ik geleerd in Amsterdam bij Le Garage van Joop Braakhekke”, vertelt Morgan over zijn periode vóór Huis ter Duin. “Joop was het toonbeeld van hospitality. De hele wereld kwam daar. Na tien jaar ben ik naar het buitenland gegaan. Ik was onder andere restaurantmanager in de Trump Tower in New York, waar de hospitality echt over de top was. Daarna heb ik drie jaar in een Mexicaans restaurant in Istanbul gewerkt, waarna ik ben teruggegaan naar Nederland waar ik in diverse gerenommeerde restaurants heb gewerkt. Daarna had ik een eigen cateringbedrijf. In coronatijd ben ik daarmee gestopt om weer hospitality- en restaurantmanager te worden. In die periode kwam Huis ter Duin op mijn pad, een grote plek met bijzondere en bekende gasten, onder andere uit de Formule 1-wereld. Dat maakt het werken hier wel extra bijzonder.”
Beste leermeester
Ook chef-kok Mitchell Hendriks heeft, ondanks dat hij nog maar net dertig is, de nodige horeca-ervaring. Voordat hij in 2020 bij Breakers Beach House kwam als souschef, werkte hij onder andere in de keuken bij Villa Beukenhof in Oegstgeest en bij restaurant Het Strand in Katwijk. Sinds de zomer van 2022 is hij chef-kok in Breakers, waar hij in januari 2025 door branchevereniging SVH werd uitgeroepen tot beste leermeester. Ook de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft hem als zodanig erkend, vooralsnog in de sector voedsel, groen en gastvrijheid, maar later in de maand mei wordt bekend of hij zich ook de beste leermeester van alle sectoren mag noemen.
“We hebben regelmatig leerlingen bij Huis ter Duin”, licht restaurantmanager Morgan Davidson toe, “die we graag begeleiden en opleiden.” Dat beaamt Mitchell Hendriks. De chef-kok: “Ik vind het leuk om erbij betrokken te zijn. Je blijft zo op de hoogte van wat leerlingen leren tijdens hun opleiding, en die kennis kunnen we gebruiken om te experimenteren in de keuken. Uiteindelijk wordt iedereen hier beter van, ook onze gasten, die we ook dit voorjaar graag weer verwelkomen in Breakers Beach House.”