Commissaris van de Koning van de provincie Zuid Holland op werkbezoek in Noordwijk

Jaap Smit, de commissaris van de Koning van de provincie Zuid Holland, bracht recentelijk een officieel werkbezoek aan de gemeente Noordwijk. De commissaris voerde mooie gesprekken met het college van burgemeester en wethouders (B&W), de maatschappelijke alliantie en de gemeenteraad.

Open gesprekken

De commissaris werd in de vroege middag ontvangen door burgemeester Wendy Verkleij bij de Reddingsbrigade op het strand. Aansluitend werd een open gesprek gevoerd met het college van B&W. Vervolgens vond een inspirerend gesprek plaats met inwoners, vrijwilligers, ondernemers en andere vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld. Besproken werd onder andere het welzijn van jongeren en de verharding van de maatschappij.

De Witte Kerk

Het 3e en laatste gesprek met de fractievoorzitters van de gemeenteraad vond plaats in de Witte Kerk in Noordwijkerhout, waar met elkaar in beslotenheid werd gepraat over het politieke klimaat. Na afloop was er in dezelfde kerk een korte receptie voor alle gespreksdeelnemers.

Laatste officiële bezoek aan Noordwijk

De commissaris van de Koning brengt zo’n 8 keer per jaar een officieel werkbezoek aan een gemeente zodat hij in 1 ambtsperiode alle 50 Zuid-Hollandse gemeenten langsgaat. Dit was het laatste officiële bezoek van Jaap Smit aan Noordwijk, want op 1 september gaat de commissaris met pensioen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *