Subsidieregeling lokale energie-initiatieven Zuid-Holland van start

Sinds 1 september kunnen lokale initiatieven profiteren van de nieuwe subsidieregeling ‘Lokale initiatieven energietransitie Zuid-Holland 2023’. Deze regeling ondersteunt lokale projecten in de overgang naar duurzame energie.

Met de regeling is het mogelijk meer lokale energie-initiatieven te realiseren, zodat duurzame energie toegankelijk wordt voor een breed publiek. Initiatieven kunnen zich richten op verschillende doelen, zoals duurzame energie opwekken via kleinschalige zonnedaken, lokale warmte-initiatieven opzetten, besparingsprojecten starten of lokale energiesystemen realiseren. Elk van deze initiatieven draagt op zijn eigen manier bij aan de ambitie om duurzame energie voor iedereen beschikbaar te maken.

Inclusieve energietransitie

De provincie vindt het belangrijk dat deze initiatieven aandacht besteden aan mensen en groepen betrekken die momenteel nog afstand voelen tot de energietransitie. Inclusieve energietransitie staat hoog op onze agenda. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen? Hoe meer initiatieven hieraan werken, hoe meer mensen kunnen profiteren van duurzame energie. Op deze manier komen we dichter bij de gestelde ambitie en de Europese klimaatdoelstellingen. Meer weten over lokale initiatieven of inspiratie opdoen? Lees meer info.

Subsidieregeling tot en met het einde van dit jaar

Heb je een lokaal energie-initiatief en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland? Tot en met eind van dit jaar kun je een aanvraag indienen voor de subsidieregeling ‘Lokale initiatieven in de energietransitie 2023’. Er is in totaal €250.000 beschikbaar, waarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vanaf januari 2024 zal dit bedrag weer aangevuld worden. Voor informatie en vragen kun je contact opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *