Smaakexplosies om met elkaar te delen
Met een nieuwe kaart, waarop shared dining-gerechten het meest in het oog springen, en een vernieuwde inrichting inclusief nieuw servies en nieuwe kleding voor de medewerkers, verrast La Terrasse de vaste gasten van Grand Hotel Huis ter Duin en kijkt het ernaar uit om nieuwe gasten uit de regio te verwelkomen.
“We hebben achttien kleinere gerechtjes op de kaart staan: vlees, vis en vegetarisch”, legt chef-kok Bart Slats uit. “Je krijgt dan een tafel vol smaakexplosies die de gasten met elkaar kunnen delen. Dat kan vanaf twee personen maar ook met meer. Het gebeurt vaak dat je in een restaurant een gerecht voorbij ziet gaan waarvan je denkt: dat wil ik ook. Met shared dining krijg je het allemaal.”
In verschillende rondes kunnen gasten steeds nieuwe gerechten bestellen, om te beginnen met een lichte bite en bijvoorbeeld een sprankelend (Nederlands) aperitief. Tegelijkertijd kunnen gasten ook nog steeds de klassieke gerechten bestellen, zoals tournedos, zalmfilet, truffelpasta of lekkerbek. In alle gevallen kunnen ze een avondvullend menu voorgeschoteld krijgen.
Over klassiekers gesproken, de high tea van La Terrasse is er ook zo een. Bekend is het driegangen high tea-menu met huisgemaakte patisserie en petit-four, voorafgegaan door een glas champagne. Ook in dat geval kunnen gasten een paar uur lang heerlijk genieten.
Nederlandse wijn
De wijnkaart is verrassend met wijn en bubbels van Nederlandse bodem. “We hebben alleen Europese wijnen op de kaart staan, waaronder dus ook een Nederlandse wijn”, vertelt restaurant-manager Erol Arikdogan. “We halen de wijn bij een wijnhuis in de buurt van Maastricht. Het klimaat in Nederland wordt steeds geschikter voor het maken van wijn, niet alleen in Limburg maar ook in bijvoorbeeld Zeeland. Daarom overwegen we om het assortiment uit te breiden. Ook omdat met name buitenlandse gasten het leuk vinden om een wijn uit ons land te proberen. Bij een bezoek aan Nederland horen Nederlandse producten, vinden ze.”
Dit past ook in de filosofie van Huis ter Duin om producten uit de buurt aan te bieden, niet alleen omdat het duurzaam is, maar ook omdat het kwaliteitsproducten zijn en er zoveel moois is in de regio. “Zo halen we onze kazen bijvoorbeeld bij een plaatselijke kaasleverancier, die onder andere Nederlandse geitenkaas en hooikaas levert”, zegt assistent-restaurantmanager Nina Droste. En chef-kok Bart Slats vult aan: “Bij mooi weer is het heerlijk om op het terras een krab met Aziatische twist te eten met onder andere kokos, curry en avocado. Voor dit verrassende gerecht maken we gebruik van lokaal gekweekte seizoensproducten uit de Proeftuin van Noordwijk.”
Onder andere dit gerecht, maar ook bijvoorbeeld soep, wordt aan tafel afgemaakt om de beleving bij de gast te verhogen. “Op zo’n moment worden er vaak selfies gemaakt”, zegt Bart Slats lachend.
Zakelijke gasten
Al deze facetten, gecombineerd met de ligging aan zee en de goede bereikbaarheid en eigen parkeerterrein, maken La Terrasse ook heel geschikt voor zakelijke gasten om er te lunchen of te dineren. Dat kan snel als de tijd beperkt is, bijvoorbeeld in de vorm van een tweegangenlunch of -diner, maar ook uitgebreid. En doordat La Terrasse in etages is opgebouwd, is de locatie ook heel geschikt om in alle rust een zakelijk gesprek te voeren.
Het team van La Terrasse
Erol Arikdogan is nu twee jaar restaurantmanager bij La Terrasse. Wat het werken bij het restaurant van Huis ter Duin zo interessant maakt, zegt hij, is de variatie in het werk. “Er is hier altijd reuring en een grote variatie in de gasten die we hebben, uiteraard hotelgasten maar ook zakelijke groepen, mede dankzij de vele faciliteiten die Huis ter Duin biedt. Tot dit voorjaar hadden we de toevoeging ‘brasserie’ in onze naam, maar we zijn veel meer dan dat. Vandaar dat we nu kort en krachtig La Terrasse heten.”
Assistent-manager Nina Droste kwam tweeënhalf jaar geleden binnen als stagiaire bij Huis ter Duin en is sinds kort assistent-restaurantmanager bij La Terrasse. “Een heel dynamische functie. Het ene moment organiseren we een walking dinner in het restaurant, op het andere moment regelen we dat hotelgasten bites op hun kamer krijgen. Dat maakt het werken hier heel gevarieerd.
Bovendien zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Ik heb een facility-opleiding gevolgd, geen horeca-opleiding, maar de kennis van hospitality die ik er heb opgedaan, komt goed van pas hier bij La Terrasse.”
Chef-kok Bart Slats begon zijn loopbaan als leerling bij Breakers Beach House (ook Huis ter Duin). Na drie jaar elders te hebben gewerkt, werd hij door de executive chef van Huis ter Duin gevraagd om terug te keren als sous-chef bij La Terrasse. Daar werkt hij inmiddels
alweer drie jaar, inmiddels als chef. “Het voordeel voor de gasten van Huis ter Duin is dat je elke avond ergens anders kun eten, niet alleen in La Terrasse maar ook in Breakers of Latour. Met het shared dining-concept van La Terrasse hebben we nu nog meer te bieden.”
La Terrasse
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk
071 365 13 03
www.restaurantlaterrasse.nl