Gouden duurzaamheids-keurmerk voor CO2-neutraal Tespelduyn

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, circulaire economie en milieubewustzijn maken onmiskenbaar onderdeel uit van onze huidige samenleving. Meer en meer organisaties nemen initiatieven om binnen hun beleid concreet en zichtbaar vorm te geven aan de pijlers milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel.

Binnen Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is duurzaamheid volledig in de bedrijfsprocessen geïntegreerd en als bevestiging hiervan ontvingen directeur Peter Duivenvoorde en coördinator duurzaamheid Jos Ploeg na een strenge keuring voor het 6e opvolgende jaar wederom het gouden certificaat van Green Key. Tevens hebben zij belangrijk nieuws.

Nu ook CO2-neutraal
“Wij zijn recent overgestapt op elektriciteit die 100% duurzaam wordt opgewekt en daarmee zorgen wij ervoor dat er géén CO2-uitstoot plaatsvindt. Wij leveren hiermee een belangrijke en duurzame bijdrage, zéker ook voor de generaties na ons”, aldus directeur Peter Duivenvoorde.

6x goud
Jos Ploeg toont zich verheugd; “Ik vind het enorm mooi en dankbaar werk om de duurzaamheid voor Tespelduyn te coördineren én ben trots op de overstap naar CO2-neutraal. Middels Green Key toont Tespelduyn aan dat MVO, milieu & duurzaamheid daadwerkelijk onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Met onder andere een milieubewuste afvalscheiding, gecertificeerde schoonmaakmiddelen, milieubewust watergebruik, grote maatschappelijke betrokkenheid en voeding en drank met de juiste keurmerken dragen wij op energieke wijze en met gepaste trots de bedrijfsfilosofie uit, waarbij geen concessies worden gedaan aan comfort en kwaliteit”, vervolgt Ploeg.

“Het is bijzonder dat Tespelduyn in het bezit is gebleven van het gouden certificaat terwijl de keuringen steeds strenger worden. Voor het gouden certificaat moet je voldoen aan de zwaarste duurzame criteria. Bijzondere waardering ontvangen wij voor de lokale en regionale inkoop voor onze gerechten, onze sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en het duurzame beheer van de gebouwen en de golfbaan. Uiteraard helpen de installatie van liefst 300 zonnepanelen, een warmtepomp en elektrische maaimachines enorm in steeds verdergaande verduurzaming”.

“Green Key geeft aan dat het echt bijzonder is indien een bedrijf zes keuringen achter elkaar wordt goedgekeurd én het gouden keurmerk behoudt” vult Peter Duivenvoorde aan. “In Nederland zijn wij het enige restaurant op een golfbaan dat aan deze strenge eisen voldoet”, vervolgt Duivenvoorde. “Wij moeten denken aan de generaties na ons en met de huidige milieuproblematiek is duurzaam ondernemen een must geworden. Met dit gouden keurmerk verwachten wij zéker sterk te groeien met bijeenkomsten en evenementen voor het bedrijfsleven en de overheid. Immers, de overheid en alle overheidsorganen zijn wettelijk verplicht om goederen en diensten duurzaam in te kopen”.

Green Key
Green Key is het grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor de zakelijke markt en de toeristische en recreatieve branche. In Nederland zijn 750 bedrijven Green Key-gecertificeerd. Om het Green Key keurmerk te mogen voeren moeten bedrijven voldoen aan strenge duurzaamheidsnormen, onderverdeeld in 12 thema’s. Deze normen zijn vastgesteld door de Foundation for Environmental Education en worden periodiek gecontroleerd door een onafhankelijke keurmeester.

Meer informatie via www.greenkey.nl en www.tespelduyn.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *