Qbuzz wint aanbesteding openbaar vervoer

De openbaar vervoerconcessie gaat definitief naar Qbuzz. Eerder hadden Gedeputeerde Staten al bekend gemaakt dat Qbuzz de winnaar was van de aanbesteding. Nu is de periode waarin andere inschrijvers bezwaar konden maken voorbij.

Het bedieningsgebied van de concessie omvat de regio’s Holland Rijnland en Midden-Holland, met daarin als grootste woonkernen de Leidse regio, Alphen aan den Rijn en Gouda. Qbuzz zal vanaf 15 december 2024 voor 13 jaar het openbaar vervoer in het gebied uit gaan voeren.

De vervoersmaatschappij gaat vanaf het begin rijden met uitsluitend emissievrije bussen. Het totaal aantal uren dat de bussen op de weg zijn, komt weer op het niveau van vóór de coronapandemie; grofweg 20% meer dan nu.

De totale omzet van de concessie bedraagt ruim €1 miljard. Andere inschrijvers waren Arriva Personenvervoer Nederland B.V. (de huidige concessiehouder). EBS Public Transportation B.V. en Transdev Nederland Mobility Services N.V.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *