Peter van der Velden beëdigd als waarnemend burgemeester Leiden

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft Peter van der Velden beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Leiden. Hij is met ingang van 1 september benoemd.

Op 1 september stopt Henri Lenferink als burgemeester van de gemeente Leiden. Om die reden ontstaat per die datum een burgemeestersvacature in Leiden. Aangezien dan nog niet kan worden voorzien in een opvolger benoemt de commissaris een waarnemer. Van der Velden heeft ruime bestuurlijke ervaring. In 2019 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor was Van der Velden in 2017 waarnemend burgemeester in Dordrecht. Van 1989 tot en met 2014 was Van der Velden achtereenvolgens burgemeester van de gemeenten Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *