Hotel De Gouden Leeuw uit Voorschoten start dit jaar met nieuwbouw

In juli 2021 is Hotel De Gouden Leeuw getroffen door een brand. In het hoofdgebouw, waar de brand heeft gewoed, bevonden zich het Valk Restaurant, het Live Cooking restaurant, Restaurant Upstairs, de vergader- en feestzalen en luxe kamers/suites. Het hoofdgebouw is dusdanig beschadigd dat de eigenaren besloten hebben het pand niet meer te openen. Inmiddels hebben zij ook het bijgebouw met hotelkamers gesloten. De overige faciliteiten op het terrein blijven geopend.

De nieuwe Gouden Leeuw
Na ruim 80 jaar vele gasten met trots te hebben ontvangen, is het tijd om een pand te plaatsen die weer volledig voldoet aan de huidige Van der Valk norm. Men verwacht in het najaar van 2023 te kunnen starten met de bouw hiervan.

Op de begane grond komt één groot restaurant, waar ze zowel de buffetten als het à la carte gedeelte zullen presenteren. Het terras komt aan de voorzijde van het gebouw. Op de begane grond komen tevens alle zalen voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Op de eerste en tweede etage komen hotelkamers en appartementen voor lang-verblijf. Samen met het bijgebouw bieden ze dan zo’n 200 kamers. Op de eerste etage creëren ze tevens een daktuin.

Zodra het nieuwe pand in gebruik wordt genomen, zal het pop-restaurant De Kleine Leeuw worden afgebroken, zodat een collega-hotel het pand kan hergebruiken.

Bron: De Gouden Leeuw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *