Zoeterwoude onderzoekt draagvlak flexwoningen tegen woningnood

Zoeterwoude kampt net als veel andere gemeenten met een tekort aan woonruimte om woningzoekenden een passende woning te bieden. De gemeente heeft plannen om een deel van dat probleem op te lossen met het plaatsen van tijdelijke woningen. Via een enquête onderzoekt de gemeente nu of daar draagvlak voor is onder de inwoners.

“Wij maken als gemeente plannen om ervoor te zorgen dat er sneller meer woningen bijkomen voor verschillende doelgroepen”, licht een woordvoerder toe. “Starters bijvoorbeeld, maar ook spoedzoekers en groepen vanuit maatschappelijk oogpunt.” De gemeente ziet als een van de mogelijke oplossingen het bouwen van vijftig tot honderdvijftig ‘flexwoningen’.

De bouw van deze tijdelijke huizen kan relatief snel. Volgens de gemeente zijn ze makkelijk plaatsbaar én te verplaatsen. Ze worden neergezet voor tien tot twintig jaar. De eerste stap van de plannen is een onderzoek naar mogelijke locaties. Daarvoor heeft de gemeente een vragenlijst opgesteld om samen met inwoners van Zoeterwoude te kijken waar dit type woningen eventueel gebouwd kan gaan worden.

In de enquête wordt onder andere gevraagd om aan te geven welke locaties in de gemeente geschikt zijn voor de tijdelijke woningen. Ook wil de gemeente weten waarmee rekening gehouden moet worden bij de ontwikkeling van locaties voor flexwoningen. Het gaat dan om zaken als de omvang van de woningen, de inrichting van de omgeving en het beheer en  de veiligheid van de locaties.

Bron: Gemeente Zoeterwoude

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *