Suzuki S-Cross HybridS

Destijds was Suzuki een relatief klein Japans automerk dat met name succesvol was met de kleinere modellen.  Maar de laatste tijd zie ik het merk steeds vaker op de weg en met name in de grotere versies, zoals de S-Cross. Een cross-over model dat de laatste jaren superpopulair is als gezins- en zakenauto

Het bijzondere van dit S-Cross concept is de bovengemiddelde grote bagageruimte in dit segment. Zo’n 430 liter dat nog kan worden uitgebreid door het platleggen van de rugleuning van de achterbank. Handig van dit netjes afgewerkte laadruim is de dubbele bodem die in twee posities kan worden benut. Het interieur is ook ruim van opzet. Voorin is de zit vrij hoog en achterin is de beenruimte ook prima. Jammer is dat de rugleuningen niet traploos verstelbaar zijn, maar desondanks is er een prima zithouding te realiseren. Bijna nostalgisch zijn de analoge snelheidsmeter en toerenteller en tot mijn genoegen nog een aantal op de tast te vinden druktoetsen. Wel een prettig ogend touchscreen boven het middenconsole dat goed in het zicht en onder handbereik is geplaatst. De handgeschakelde zesbak is prettig te bedienen, waarbij de besturing precies maar wel een beetje licht is. Het onderstel is comfortabel geveerd. Als optie kan gekozen worden voor een automaat en ook vierwielaandrijving. Kortom een ruime Cross-over met een goede uitrusting voor een redelijke prijs. Test hem zelf eens bij dealer Auto Luykx in Heemstede.

JOHN VROOM
onafhankelijk autojournalist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *