HR Transport & Logistiek B.V. groeit snel

Van 1 naar 30 mensen in zes jaar

Harim Rashid begon in 2016 zijn eigen transportbedrijf. Zes jaar later en één verhuizing verder, van Den Haag naar Katwijk, geeft hij leiding aan een uit dertig chauffeurs tellend bedrijf dat voor een aantal grote opdrachtgevers in onder andere de bakkerswereld al het transport regelt. Wat is het geheim van deze snel groeiende ondernemer? 

“Ik ben begonnen als chauffeur bij Bakker van Maanen”, kijkt de 33-jarige Harim Rashid terug op het ontstaan van zijn nog relatief jonge bedrijf. “Maar ik had altijd al de ambitie om iets voor mezelf te beginnen. Daarom ben ik in 2016 naar de Kamer van Koophandel gestapt om een eenmanszaak te vestigen onder de naam HR Transport & Logistiek. De letters HR vormen de eerste letters van mijn voor- en achternaam.”

Toen Van Maanen in 2020 alle logistiek rond de bevoorrading van de ongeveer zestig winkels wilde uitbesteden, viel het oog op HR Transport & Logistiek. Harim: “Nu leveren we dagelijks vers brood en andere bakkersproducten bij alle ongeveer zestig winkels, ook in het weekend. We zijn echt een partner van Van Maanen. We werken hard en gepassioneerd samen, leveren goede service en denken in goed overleg mee over een zo efficiënt mogelijke logistiek. We rijden deels met eigen bakwagens en verder gebruiken we de auto’s van Van Maanen.” 

Brood en pizza’s

Met Van Maanen als startpunt breidde Harim Rashid zijn klantengroep uit de afgelopen jaren. Harim legde met Van Maanen als referentie gemakkelijker contact met potentiële klanten en daar is hij het Katwijkse bakkersconcern dankbaar voor. Dat legde de basis voor verdere groei. Inmiddels bevoorraadt het bedrijf van Harim in de regio rond Amsterdam voor het bedrijf Bakkers Brigade vers brood bij hotels, restaurants, bedrijfshoreca en cateraars. Iets soortgelijks doet HR Transport & Logistiek bij vestigingen van Domino’s Pizza. Aan het begin van de week stelt Rashid de weekplanning op voor zijn chauffeurs, waarna zij zelfstandig hun ritten kunnen rijden.

Door de snelle groei van zijn bedrijf is het soms lastig om voldoende chauffeurs te vinden, bekent Harim Rashid, maar sinds de zomer is de bezetting weer op orde, al kan hij nog meer nieuwe medewerkers gebruiken. “Ze kunnen meteen aan het werk. We bieden onze mensen zekerheid en geven ze, als ze ambities hebben, de mogelijkheid om een chauffeursopleiding te volgen. Daaromheen doen we af en toe leuke dingen met elkaar, bijvoorbeeld met elkaar uit eten, zodat we elkaar ook privé beter leren kennen. Daarmee binden we de medewerkers aan ons bedrijf en dat zorgt ervoor dat ze goed en secuur werk leveren. En dat moet ook, want de klant is koning. Daartegen willen we geen nee zeggen.” 

Verdubbeling

Getrouw aan deze filosofie is Harim Rashid vastbesloten om de komende jaren verder te groeien. “Ik stel doelen voor mezelf en haal er veel voldoening uit als dat lukt, want daardoor kun je nieuwe leuke dingen doen.” Over vijf jaar hoopt Harim zijn personeelsbestand te hebben verdubbeld en meer eigen bakwagens te hebben. Binnenkort krijgt hij ook een eigen vrachtwagen met trailer waarmee grotere vrachten kunnen worden vervoerd.

Groeien lukt niet op de huidige locatie aan de Scheepmakerstraat in Katwijk, waar hij tweeënhalf jaar geleden naartoe verhuisde. “We zitten hier goed: dichtbij bakkerij Van Maanen in Rijnsburg en we hebben een mooi ingericht kantoor op een centrale plek. Maar klanten vragen ons ook om goederen op te slaan en daar hebben we hier niet de ruimte voor. Ook om meer auto’s te kunnen parkeren, hebben we meer ruimte nodig. Het huurcontract loopt eind van dit jaar af, dus ik hoop rond die tijd een groter pand te hebben gevonden ergens in deze regio, liefst in de buurt van een snelweg. We zijn volop aan het zoeken.”

HR Transport & Logistiek B.V.
Scheepmakerstraat 8E
2222 AC Katwijk
T 071 785 64 99
E info@hrtransportlogistiek. com
I www.hrtransportlogistiek.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *