Snella Autowas verhuist naar A-locatie

‘Met minder inspanning kunnen we meer doen’

De autowasstraat van Snella Autowas, dat vorig jaar het 25-jarig bestaan vierde, verhuist in april van de Valkenburgseweg in Katwijk naar een A-locatie aan de Lageweg, ook in Katwijk pal naast de N206 bij de invalsweg naar bedrijventerrein ’t Heen. “Daar kunnen we groeien en allerlei mooie nieuwe dingen introduceren”, zegt eigenaar Jan van Rhijn over de verhuizing.

Moeiteloos somt Jan van Rhijn de voordelen op van de nieuwe locatie. Bijvoorbeeld dat het met de hand voorwassen van de auto binnenkort verleden tijd is. Dat kan in de nieuwe wasstraat straks machinaal gebeuren, net zoals de rest van de wasbeurt. De medewerkers in de wasstraat zijn daarmee verlost van arbeidsintensief, nat werk. Bovendien kunnen er in de 44 meter lange wasstraat, die het Bovag-certificaat heeft, straks bijna dubbel zoveel auto’s per uur worden gewassen. Nu zijn dat er nog 70, straks 120. “Met minder inspanning kunnen we dus meer doen”, vat Jan van Rhijn samen.

Stofzuigerstation
Maar dat zijn niet de enige vernieuwingen. Verder komt er in het nieuwe pand een overdekt stofzuigerplein met zeventien plekken, een forse verbetering vergeleken met de huidige onoverdekte zes plaatsen. “In de zomer als de zon schijnt is het niet erg om buiten te stofzuigen maar wanneer het koud is of wanneer het regent, is dat natuurlijk minder. Daar komt bij dat de nieuwe stofzuigers beter en sneller zuigen, en energiezuiniger zijn dankzij ingebouwde sensoren.”

Andere nieuwigheden zijn aparte plekken voor het gratis oppompen van de banden en een zogeheten detailruimte waar de auto met de hand kan worden gepoetst en waar speciale coatings kunnen worden aangebracht.

Voorrang
De nieuwe autowasstraat van Snella krijg twee ingangen: een reguliere ingang met een kassa en een zogeheten fastlane voor abonnementhouders en klanten met een Snella Carwash-pas met daarop een prepaid saldo. Zij krijgen voorrang en zijn dus eerder aan de beurt. Automobilisten die een abonnement nemen, kunnen bovendien tegen een vast maandbedrag net zo vaak hun auto wassen als zij willen.

Ook aan het milieu is gedacht. Op het dak komen ruim 200 zonnepanelen waarmee Snella Autowas zelf energie opwekt. En het water dat wordt gebruikt om de auto’s te wassen – zo’n 500 tot 600 liter per wasbeurt – wordt opgevangen, gefilterd, ontdaan van vet, olie en ander vuil en hergebruikt. Ook het osmosewater, bedoeld om de auto zonder strepen te laten opdrogen, wordt gerecycled. Tenslotte is de shampoo die wordt gebruikt, biologisch afbreekbaar. Dat geldt ook voor de verpakking, die van karton is gemaakt in plaats van de plastic jerrycans. 

Eind april open
“Daarmee is autowassen in onze wasstraat veel milieuvriendelijker dan auto wassen in de straat”, legt Jan van Rhijn uit. “In de gemeente Katwijk mag dat nog wel, in veel andere gemeenten al niet meer. Eigenlijk is dat krom, want het is niet goed voor het milieu.” 

Eind maart wordt het nieuwe pand, dat door Van Rhijn Bouw wordt neergezet, opgeleverd. Een maand later, eind april, is de opening. In de tussentijd worden de installaties en systemen geïnstalleerd en ingeregeld. De huidige wasstraat aan de Valkenburgseweg sluit dan. Wel blijven daar de wasboxen, waar autobezitters hun wagen met de hand kunnen blijven wassen. 

Bekend gezicht
Met de ingebruikname van het nieuwe pand bereikt Jan van Rhijn een mooie mijlpaal met Snella Autowas, waar hij in de beginjaren als vakantiewerker zijn intrede deed. Acht jaar geleden nam hij de autowasstraat over van de vorige eigenaar. Vanaf eind april gaat het verhaal verder in ’t Heen voor Jan van Rhijn en zijn mensen, die sinds de start in 1998 aangestuurd worden door bedrijfsleider Rob van Geldorp, voor velen een bekend gezicht bij Snella Autowas. 

“Op de Lageweg hebben we de ruimte om verder te groeien”, besluit Jan van Rhijn. “De locatie zal daarbij zeker helpen, want door onze plek langs de N206 worden we beter bereikbaar voor automobilisten van buiten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. We mikken op klanten in een brede cirkel rond de gemeente Katwijk tussen Noordwijkerhout en Wassenaar en in het oosten tot aan de A44.”

Snella Autowas
Valkenburgseweg 101
2223 KC Katwijk
071 407 79 99
[email protected]
www.snella.nl
Vanaf april:
Lageweg 44
2222 AG Katwijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *