Economic Board Zuid-Holland, Rabobank en Provincie lanceren ‘MKB’ter Challenge’

Talent is dé sleutel tot innovatie en groei. Oók in het mkb, waar meer dan 70% van de inwoners van Zuid-Holland werken. Toch blijkt uit onderzoek dat er juist in deze sector te veel medewerkers onvoldoende aan talentontwikkeling doen. Dat terwijl onze samenleving, het werk en de benodigde vaardigheden in hoog tempo veranderen. Digitalisering en nieuwe technologieën spelen bijvoorbeeld een steeds belangrijkere rol. Beroepen zullen versneld veranderen of zelfs verdwijnen. Zowel voor bedrijven als voor werknemers is aandacht voor ontwikkeling enorm belangrijk. Dat vraagt om actie! Daarom lanceren provincie, Economic Board Zuid-Holland en Rabobank de MKB’ter Challenge.

Weinig gebruik van bestaand aanbod

Er is veel scholingsaanbod en ook zijn er vaak financiële mogelijkheden die onvoldoende worden benut. Onlangs nog werd becijferd door werkgeversvereniging AWVN dat werknemers jaarlijks meer dan €1,5 miljard aan opleidingsbudget laten liggen. Dit is niet alleen zonde, maar leidt ook tot forse economische schade. Denk alleen al aan productiviteitsverlies door niet efficiënt of niet met de laatste kennis en vaardigheden te werken. Nederland loopt achter als het gaat om innovatie en juist hiervoor – zéker in het MKB, waar vaak geen R&D afdelingen en HRM-functies bestaan – zijn de mensen op de werkvloer de sleutel tot vernieuwing.

We moeten talent dus veel meer benutten en een brede leer- en ontwikkelcultuur realiseren. Dat is dan ook een belangrijke doelstelling van het bedrijfsleven en alle partners bij de Human Capital Agenda Zuid-Holland.

Naar een brede leer- en ontwikkelcultuur

Met de MKB’ter Challenge roepen we op om vernieuwende ideeën en initiatieven te delen over hoe we in het MKB in Zuid-Holland kunnen komen tot een brede leer- en ontwikkelcultuur. Hoe zorgen we ervoor dat het MKB wél breed gebruik gaat maken van het beschikbare scholingsaanbod en de scholingsmiddelen?

Doe mee aan de MKB’ter challenge

Denk jij de oplossing te hebben? Doe dan mee aan de MKB’ter challenge, ondersteund door stichting ESTI. Vanaf 20 februari gaan we live op de website www.mkbeterchallenge.nl.

Zet alvast ook dinsdagmiddag 19 maart in je agenda. Dan kan je met vragen over proces, deelname of inhoud terecht op de informatiesessie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *