Van Ree Accountants verhuist naar Leiderdorp

‘We spreken de taal van de klant’

“We hebben een filosofie die gebaseerd is op celdeling”, zegt Jaap Bergman, partner bij Van Ree Accountants en tevens directeur van de Alphense vestiging. “Wat dat inhoudt? We houden van kleinschalige en laagdrempelige kantoren. Zodra een vestiging te groot wordt, splitsen we die.” Dat is de reden dat de veertig mensen van de vestiging in Alphen gaan verhuizen naar respectievelijk Leiderdorp (medio januari) en Gouda (in september 2024).

Het interview met Jaap Bergman en zijn collega Arjen van der Plas vindt plaats in het nieuwe kantoor in Leiderdorp. De kamers en het middendeel staan nog leeg en worden binnenkort aangekleed en ingericht. Half januari moet alles klaar zijn, want dan komt de verhuisauto. Vijftien van de veertig Alphense medewerkers verhuizen dan naar een vleugel op de tweede verdieping van het pand aan de Elisabethhof 19, vlakbij de meubelboulevard, in Leiderdorp. De overige medewerkers, onder leiding van Gerlof de Jong, blijven nog tot september in Alphen en verhuizen dan naar een nieuw pand in Gouda.

Gedachtenexperimenten
“Hier in het middendeel komt straks een gezellige ruimte met een keuken, zitjes en een voetbaltafel”, legt Jaap Bergman uit, terwijl hij om zich heen wijst in het Leiderdorpse kantoor. “Dat vinden we belangrijk, want zo ontstaat er chemie tussen de mensen die bij ons werken. Bovendien draagt dit bij aan de onderlinge verbondenheid. We geven graag ruimte aan jonge en ambitieuze mensen, die meedenken met onze klanten en die samen met hen op een creatieve manier zaken oplossen. Dit helpt ons innovatief te zijn en mee te gaan met de ontwikkelingen in ons snel veranderende vak.”

“Niet voor niets is ‘vernieuwend’ één van de kernwaarden van Van Ree Accountants”, neemt Arjen van der Plas het stokje over, “naast ‘helder’ en ‘bruisend’. Met ‘bruisend’ bedoelen we dat we werken met gedreven en enthousiaste mensen die zin hebben in hun werk, graag out-of-the-box denken en niet bang zijn voor gedachtenexperimenten. En ‘helder’ hebben we als kernwaarde omdat we duidelijk aan onze klanten willen uitleggen hoe het zit, zonder wollig taalgebruik en onnodige vaktaal, óók in onze rapportages. De kunst is om dat wat we doen, goed over te brengen. Het mooiste compliment dat klanten ons kunnen geven, is dat we hun taal spreken. Daar hoort een prettige omgang met de klanten bij. Dat is de basis voor serieus zakendoen op de inhoud.” 

Duin- en Bollenstreek
Vanuit het Leiderdorpse kantoor richten de accountants zich op klanten in de Randstad en het Groene Hart. De komende jaren willen zij hun pijlen nadrukkelijker op de regio Leiden en de Duin- en Bollenstreek richten. “De beoogde groei gaat niet zonder het aantrekken van nieuw talent”, zeggen Bergman en Van der Plas, beiden afkomstig uit Katwijk. “Iedere klant verdient voldoende aandacht en de collega’s moeten op een ontspannen manier hun werk kunnen doen. We zitten in Leiderdorp mooi centraal en verwachten daarom de komende vijf jaar te groeien van 15 naar 25 medewerkers.”

Van Ree Accountants
In 1966 begon drs. P.H.D. (Pieter) van Ree in Veenendaal een eigen accountantskantoor aan huis. Een kleine zestig jaar later is zijn eenmanszaak uitgegroeid tot een bedrijf met 230 medewerkers, en per januari 2024 negen vestigingen in het westen, midden en oosten van het land. De klanten van Van Ree Accountants zitten vrijwel in heel Nederland.

Van Ree Accountants richt zich op het mkb, ook op grotere mkb-bedrijven die verplicht zijn om hun jaarrekening te laten controleren. Verder heeft het accountantskantoor veel non-profit-organisaties in het klantenportfolio, zoals onderwijsinstellingen, kinderdagverblijven en culturele organisaties. Van Ree staat voor een cultuur waar verbondenheid, enthousiasme en ontwikkeling centraal staan. Er wordt gehandeld vanuit christelijke waarden en normen.

In de top 50 van accountantskantoren die het vakmedium Accountancy van Morgen opstelt – een lijst die gebaseerd is op omzetcijfers – staat Van Ree Accountants op de 34ste plaats. En in de top 30 van audit-kantoren neemt Van Ree plek 18 in. “We zijn wat grootte betreft dus een serieuze speler”, concludeert Jaap Bergman. “We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid. In tien jaar tijd zijn we verdubbeld qua omvang, niet door overnames maar vrijwel geheel door autonome groei. Tegelijkertijd zijn we gewoon gebleven door onze kleinschaligheid, terwijl we dankzij onze schaalgrootte wel alle financieel specialisten in huis hebben, zoals fiscalisten, juristen en specialisten die de waardebepaling van bedrijven kunnen doen.”

Van Ree Accountants
Leidse Schouw 2
2408 AE Alphen aan den Rijn
0172 554 006
[email protected]
www.vanreeaccountants.nl
Vanaf medio januari:
Elisabethhof 19
2353 EW Leiderdorp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Arvid Meijer
Wat een fantastische geschiedenis. Een geschiedenis om heel erg trots op te zijn. Joost jij hebt jullie familiebedrijf een ongekende boost gegeven. Respect !! Ja en Jim heel veel succes wat een machtige uitdaging voor je. Met de ruime ervaring van je vader en opa Jos gaat dat absoluut lukken. Ik rijd nu mijn 4e Range Rover wat een bolide. Joost stuur svp even jouw e-mailadres. Groetjes aan de familie Arvid
26-09-2023 19:23
Arvid Meijer