Mazda 2 Hybrid 

In februari volgend jaar staat de nieuwe Mazda 2 Hybrid in de showroom van Mazda dealer Autostad in Leiden en nu vast een voorproefje. 

TEKST JOHN VROOM, AUTOJOURNALIST

De vernieuwde Mazda 2 heeft een nieuw gezicht gekregen door een aangepast bumper- en grille-ontwerp aan de voorkant en een sportieve look aan de achterkant. De nieuwe 2 serie is voorzien van een eigentijdse hybride technologie die schakelt tussen elektrisch, benzine en een combinatie van beide.  Een combi van een driecilinder 1490 cc benzinemotor met 92 pk met een 59kW elektromotor resulterend in een systeemvermogen van 116 pk. Standaard wordt deze Mazda 2 uitgevoerd met een automaat en onder andere een veiligheidssysteem voor aanrijdingen, een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, verkeersbordherkenning en adaptieve cruise control. Deze hybrid wordt geleverd in vijf versies met een steeds luxere uitvoering met uiteraard een bijbehorend hoger prijskaartje, waarbij u moet denken aan extra luidsprekers, 16-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren voor en achter, blindspot assist en parking control assist,LED verlichting, privacy glas, zwarte dakbedekking, half vinyl leren stoelen, dual zone automatische climat control, een groter 10.5-inch multimedia display, head-up display en een navigatiesysteem. Het topmodel heeft ook nog een glazen panoramadak en make-up spiegels. De vernieuwde Mazda 2 Hybrid wordt in het modellengamma aangeboden naast de reeds bestaande Mazda 2M Hybrid en biedt zo diverse opties in het B-segment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *