Relatiegeschenken van Boschypaling

‘Rond kerst zijn we dag en nacht bezig’

In de relatief korte tijd dat Boschypaling nu bestaat, ruim acht jaar, is de naam en faam van de groothandel in gerookte paling, zalm en makreel snel gestegen, zowel in de directe omgeving als verder weg, tot in Noord-Holland en Noord-Brabant aan toe. Wekelijks worden duizenden kilo’s verse vis aangevoerd, die binnen een paar dagen wordt verwerkt en gerookt. De grootste piek is in de weken rond kerst.

“Het hele jaar door leveren we gerookte paling, zalm en makreel aan visspeciaalzaken, hotels en restaurants en aan onze eigen winkels in Katwijk aan de Rijn en Burgerveen”, zegt oprichter en eigenaar Marco van den Bosch. “Maar de piek is in december. Dan is het niet alleen extra druk in de winkels, omdat mensen iets bijzonders willen bij hun kerstdiner, maar ook de vraag naar relatiegeschenken om weg te geven aan klanten en medewerkers, is dan heel groot.” 

Grootste piek

De eerste aanvragen van mkb-bedrijven voor vispakketten komen nu al binnen en dat blijft doorlopen tot vlak voor kerst, legt de eigenaar van Boschypaling uit. “Maar de grootste piek is tussen sinterklaas en kerst. Dan zijn we echt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met extra mensen bezig met het verwerken en roken van de vis. En dan komt er na kerst nog de piek voor oud en nieuw. Omdat we alles vers en op ambachtelijke wijze bereiden en roken op eikenhout – onze specialiteit – kunnen we niet voorwerken. En dus is het dan elke dag opnieuw superdruk.”  

In het standaard assortiment relatiegeschenken zitten verschillende soorten pakketten (zie kader), maar maatwerk is uiteraard mogelijk, zegt Marco van den Bosch. “We maken wat de klant wil; we zijn heel flexibel. Steeds meer bedrijven vragen ernaar tot aan Rotterdam en Utrecht toe. En dan te bedenken dat we er niet eens reclame voor maken. Vooral dankzij mond-tot-mondreclame komen klanten bij ons terecht, onder andere nadat zij zelf een vispakket hebben ontvangen van hún klanten.”

Snelle ontwikkeling

Het past in de snelle ontwikkeling die Boschypaling de afgelopen acht jaar heeft doorgemaakt. Het eenmansbedrijf dat Rijnsburger Marco van den Bosch in 2015 begon, is nu een bedrijf met dertig man personeel, twee rokerijen en twee winkels in Katwijk en Burgerveen, waar Boschypaling in februari 2022 het gerenommeerde Eveleens Paling overnam. 

En de naam Boschypaling, hoe kwam hij daar op? Marco lachend: “De meeste Rijnsburgers verkopen bossies bloemen, maar ik verkoop bossies paling. En toevallig heet ik Van den Bosch. De naam is dus meer dan logisch.” 

Relatiegeschenken

Gerookte paling, gefileerde paling en zalmfilet kan in pakketjes van verschillende gewichtsklassen worden geleverd, van 250 tot 1000 gram, vacuüm verpakt of in een box en indien gewenst geleverd in geschenkverpakking van Boschy-paling. Ook is het mogelijk om de verpakking te voorzien van het eigen bedrijfslogo. 

Boschypaling heeft ook zogeheten proeverijpakketten in het assortiment. Er zijn drie soorten proeverijpakketten:

Proeverijpakket met 250 gram palingfilet: 250 gram zalmfilet en een fles La Villette Chardonnay, verpakt in geschenkverpakking. 

Proeverijpakket Deluxe: 250 gram palingfilet: 250 gram zalmfilet, gerookte makreel en een  fles La Villette Chardonnay, verpakt in geschenkverpakking.

Proeverijpakket Deluxe PLUS: 250 gram gerookte palingfilet, 100 gram gerookte zalmfilet, 150 gram warm gerookte zalm, 170 gram Boschyzalmmoot, gerookte makreel, mosterd-dillesaus en een fles La Villette Chardonnay, verpakt in geschenkverpakking.

Veel gevraagd is ook:

Ambachtelijk gerookte zalmzijde: mooi dun gesneden, verpakt in een isobox en bedrukt met het eigen bedrijfslogo.  

Zijn er andere wensen, laat het weten. Dan komt Boschypaling met een passend voorstel. Bestellingen voor kerstgeschenken kunnen worden gestuurd naar [email protected] of telefonisch bij Marco van den Bosch, 06-30159773.

Zie voor meer informatie: 

www.boschypaling.nl/relatiegeschenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *