Events in Grand Hotel Huis ter Duin

‘Bij ons heb je alleen maar winnaars’

Het bezoeken van culturele en culinaire events is een uitgelezen moment om de banden aan te halen met zakelijke relaties in een informele setting. Bij Grand Hotel Huis ter Duin weten ze er alles van. Niet alleen vanwege de mooie events die er het hele jaar door gehouden worden, ook vanwege de diverse bars en restaurants in het Noordwijkse hotel die het verblijf nog aangenamer maken. 

“Als je met een zakelijke relatie een voetbalwedstrijd bezoekt, zit daar altijd een component van verliezen aan vast”, legt Stephan Stokkermans, Managing Director van Grand Hotel Huis ter Duin, uit. “Bij verlies ga je anders naar huis dan bij een overwinning. Bij een bezoek aan een cultureel event, bijvoorbeeld een concert met een klant, of bij een gala-avond, met bijvoorbeeld een goed doel als thema, is dat anders: dan zijn er alleen maar winnaars. En heb je dus vooraf altijd de garantie dat je een mooie middag of avond hebt.”

Laagdrempelig

Een mooi voorbeeld van regelmatig terugkerende culturele events bij Huis ter Duin zijn de zondagse concerten onder de noemer Klamuze (zie kader). Stokkermans: “Op een informele manier kun je met relaties een heerlijk concert bijwonen. Natuurlijk kun je ook naar een concertzaal gaan in een stad als Den Haag of Amsterdam, maar bij ons is het allemaal laagdrempeliger: het is dichtbij, je hebt geen gedoe met parkeren, en je kunt het bezoek omlijsten met vooraf een lunch of achteraf een diner in een van onze restaurants. En als je na afloop wilt borrelen, kan dat ook natuurlijk. Ook de setting, in een zaal met uitzicht op zee en met de zon die aan het eind van de middag in zee zakt, is prachtig en uitnodigend.”

Een ander event dat zich uitstekend leent voor het meenemen van relaties, is het Sharing Success Gala, dat onder andere door Huis ter Duin zelf wordt georganiseerd op 26 november. “Bedrijven die met klanten of andere relaties naar een fundraisinggala gaan, besteden hun marketingbudget heel goed”, licht Stephan Stokkermans toe. “De uitstraling naar hun relaties is goed, de avond levert mooie gespreksstof op en de gehele opbrengst van het Sharing Success Gala gaat naar het goede doel. Het past ook goed bij onze eigen duurzaamheids-doelstelling, waarin een hoofdrol is weggelegd voor de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, waaraan we ons hebben geconformeerd en die ervoor moeten zorgen dat er een betere en duurzamere wereld ontstaat.”

Culinaire events

Behalve voor culturele evenementen kan de gast in Huis ter Duin ook terecht voor culinaire events. Een bekend event is Sunday Vibes in restaurant Latour. Viermaal per jaar, tweemaal in het voorjaar en twee keer in het najaar, kunnen zakelijke gasten in het sterrenrestaurant lunchen met hun gasten, waarbij meestal ook de partners aanschuiven. Regelmatig is er een uitwisseling van chefs uit andere gerenommeerde restaurants, die hun eigen twist geven aan de menu’s. Stephan Stokkermans, afsluitend: “Je merkt dat mensen, nu corona voorbij is, weer veel meer op zoek zijn naar ontmoeting met elkaar. Mensen willen op een mooie manier tijd met elkaar doorbrengen. Wij hebben ons in de loop van de jaren ontwikkeld tot een expert in het organiseren van uiteenlopende events en fundraisinggala’s. Bij ons gebeurt dat op een bijzondere manier, ook trouwens voor organisaties en verenigingen uit onze eigen regio. Mooie voorbeelden zijn de jaarlijkse gala’s van de voetbalclubs Quick Boys en Katwijk.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *