De Jong Automotive op zoek naar nieuwe locatie

Sinds de oprichting van De Jong Automotive, in 2022 zestig jaar geleden, is het autobedrijf niet weg te denken uit het centrum van Katwijk aan Zee op de Koningin Julianalaan. “Maar als opmaat naar de volgende zestig jaar oriënteren we ons nu op een verhuizing naar een nieuw bedrijfspand”, zegt directeur Harold de Jong.  

Aanleiding om op zoek te gaan naar een andere locatie voor het autobedrijf is dat op de huidige plek de ruimte beperkt is. Er is te weinig plaats voor klanten om te parkeren en de ruimte in de werkplaats is te klein geworden om efficiënt en prettig te kunnen werken. “Uiteraard zijn het positieve ontwikkelingen die deze ‘problemen’ veroorzaken, maar dat moet wel worden opgelost”, zegt Harold de Jong. De verwachting is dat de verhuizing ergens de komende twee jaar gaat plaatsvinden. “Waar we naartoe gaan weten we nog niet, maar we denken aan bedrijventerrein ’t Heen in Katwijk. Daar is wel iets te vinden, denken we. We zoeken een bedrijfspand van circa 1600 m2, ongeveer net zo groot als ons huidige pand aan de Julianalaan, maar met meer parkeerruimte en een betere indeling. Overigens blijven ons benzinestation en de wasstraat wel op de huidige plek in het centrum van Katwijk.”

Er zitten veel voordelen aan verplaatsing van de showroom en de werkplaats, gaat Harold de Jong verder. “Dan kunnen we verder groeien, niet eens zozeer omdat we meer vierkante meters nodig hebben, maar omdat we op een nieuwe plek onze bedrijfsruimtes efficiënter kunnen indelen, wat het werkplezier van onze medewerkers ongetwijfeld zal verhogen. Verder zal parkeren daar gemakkelijker zijn voor onze klanten dan hier in het centrum. En daarnaast kunnen we in een nieuw pand ook een slag slaan op het gebied van duurzaamheid. Op de huidige plek is dat lastig. Doordat het een verouderd pand is, moet er teveel gebeuren.

Al met al denken we dat de huidige locatie wel uitermate geschikt is voor het realiseren van woningbouw. Mensen staan te springen om een huis, kun je elke dag lezen in de media.”

Groot achterland

De Jong Automotive wil met zijn showroom en werkplaats graag binnen de gemeentegrens van Katwijk blijven. Niet alleen omdat het autobedrijf, dat in 2021 van naam veranderde (De Jong’s Autobedrijven werd De Jong Automotive) een echte Katwijkse onderneming is, maar ook omdat het toekomst heeft in de gemeente Katwijk. Met ruim 66.000 inwoners heeft De Jong in Katwijk een groot achterland, dat nog verder zal groeien als de wijk Valkenhorst op het voormalige vliegveld Valkenburg volgebouwd gaat worden. 

Daar komt bij dat het klantenbestand van De Jong – een fifty-fifty-mix van zake-lijke en particuliere autorijders – niet beperkt blijft tot de gemeentegrens. “We hebben ook veel klanten in Noordwijk, Leiden en Wassenaar”, legt Harold de Jong uit. “We concentreren ons op de regionale markt in een straal van ongeveer 15 kilometer rond Katwijk, zeg maar op een kwartier rijden van de werkplaats. Dat is nog goed behapbaar voor ons, mede dankzij onze haal- en brengservice, waar vooral zakelijke leaserijders graag gebruik van maken wanneer hun auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Zo geven we heel concreet invulling aan onze slogan ‘Dichterbij dan u denkt’.” 

Allround autobedrijf

De Jong heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in scholing van de medewerkers en nieuwe apparatuur voor de werkplaats, om ervoor te zorgen dat de monteurs alle merken auto’s kunnen onderhouden en repareren, ook elektrische. Mede dankzij de samenwerkingsverbanden met onderhoudsketen JAMES Autoservice (sinds 2019) en de autobandenketen Euromaster (sinds 2020), die beide veel leaserijders als klant hebben, heeft De Jong zich ontwikkeld tot een allround automotivebedrijf. 

“Ons bedrijf wordt door veel mensen nog altijd geassocieerd met Citroën en Peugeot,” zegt De Jong. “Dat is logisch, want we zijn al jaren dealer van Citroën en Peugeot en dat blijven we ook. Maar we zijn de afgelopen jaren veel breder geworden. We opereren op de hele automotivemarkt en bieden een compleet pakket aan diensten aan op het gebied van onderhoud, reparatie en de verkoop van alle merken auto’s, plus een eigen tankstation (van TotalEnergies), restaurantformule Eet&Gerei en een wasstraat, die we recentelijk vernieuwd hebben. Onze service wordt beloond met hoge waarderingscijfers. Als we naar een nieuw pand gaan, wordt dat nog beter.” 

De Jong Automotive
Koningin Julianalaan 1, Katwijk
071 402 85 54
www.dejongautomotive.nl
[email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *