Lekkerkerker Rotterdam: leverancier zwaar bouwmateriaal

Stalen rijplaten, rijplaten van kunststof, hardhouten draglineschotten, oprijschotten en bouwhekken: ze vallen niet op, maar zodra je er op gaat letten, zie je ze overal, zegt Jan Alkemade, hoofd operatie bij Lekkerkerker Rotterdam, een in 1905 opgericht familiebedrijf in het noordwesten van Rotterdam. Een bedrijfsprofiel.

De onderneming waar Jan Alkemade acht maanden geleden in dienst trad, is van oorsprong een slopersbedrijf, maar in 1970 specialiseerde Lekkerkerker zich ook in de verhuur en verkoop van zware bouwmaterialen. Een groot deel van het klantenbestand bestaat uit landelijke, 

regionale en lokale bedrijven in de bouw- en infrasector, maar ook organisatoren van festivals maken gebruik van de producten van Lekkerkerker. De activiteiten concentreren zich in de Randstad, maar ook in andere delen van het land levert Lekkerkerker regelmatig haar producten.

Voorwaarden scheppen

In het bouwproces is Lekkerkerker een belangrijke, voorwaarden scheppende schakel. “Zonder rijplaten, schotten en hekken kunnen bouwbedrijven niet beginnen”, legt Alkemade uit. “Zeker als de ondergrond op de bouwplaats of een evenemententerrein modderig en nat is, bijvoorbeeld als gevolg van regen, moet je zorgen dat draglines, kranen, vracht-wagens en andere voertuigen niet kunnen wegzakken. Verder leveren we ook houten schotten om over sloten te leggen. Dat voorkomt dat men om moet rijden. En tot slot leveren we ook hekken om de bouwplaats te beschermen tegen diefstal.” 

“Het is dus noodzakelijk dat onze producten op tijd worden geleverd”, concludeert het operationele hoofd van Lekkerkerker, dat gebruik maakt van gespecialiseerde transporteurs onder wie Van Noort uit Waddinxveen. “Vertraging van de bouw willen we te allen tijde voorkomen. Op ons terrein kunnen wij vijf wagens tegelijk laden en lossen, zodat er nauwelijks wachttijden zijn. 

Onze opdracht is om de logistiek rondom de levering zodanig te organiseren dat iedereen op tijd kan beginnen. Met de huidige hoge staalprijzen, waardoor de stalen rijplaten relatief duur zijn, is dat soms een grote uitdaging, niet alleen voor ons maar voor de hele branche, maar daar slagen we steeds in, met inachtneming van de kwaliteit die we nastreven.” 

Lekkerkerker doet geen concessies aan de kwaliteit, ook nu niet, nu er in ons land extreem hard gebouwd wordt en de vraag naar materialen groot is. Alkemade geeft een voorbeeld: “De rijplaten die wij leveren, zijn altijd schoon, recht en schadevrij.” Op het 29.000 m2 grote terrein in Rotterdam, dat drie jaar geleden is vernieuwd, is speciaal hiervoor een eigen walserij aanwezig, waar platen die krom zijn getrokken, weer recht gemaakt kunnen worden. En lukt dat na verloop van tijd niet meer, dan worden deze materialen afgevoerd. 

Familiebedrijf

Op tijd leveren van kwaliteitsproducten is dus dé manier om zich te onderscheiden. Maar is er meer, vindt het familiebedrijf, waar inmiddels de vierde generatie aan het roer staat sinds de oprichting in 1905 door Johannes Lekkerkerker: Jan Albert Ottevanger, de zoon van Aad en Marianne Ottevanger-Lekkerkerker, die bij elkaar ook zestig jaar in het bedrijf hebben gewerkt. 

Die derde pijler van Lekkerkerker, naast tijdige levering en kwaliteit, is duurzaamheid. Alkemade: “We investeren in duurzame processen en goede en veilige hulpmiddelen. Dan moet je denken aan zonnepanelen die we later dit jaar willen plaatsen. De platte daken van de drie gebouwen op ons terrein zijn daar heel geschikt voor. Verder hebben we ook elektrische voertuigen. En tenslotte vinden we als familiebedrijf ook de veiligheid van onze mensen, leveranciers en klanten belangrijk. Daarom draagt iedereen een helm en een veiligheidshesje en staan de regels duidelijk vermeld op borden. Want je moet er niet aan denken dat er iets fout gaat met de zware materialen die we hier op vrachtwagens plaatsen en met shovels verplaatsen.” 

“Daarom zijn wij VCA*- en ISO 9001-gecertificeerd”, zegt Alkemade afsluitend. “Bovendien hebben wij in 2010 als een van de eerste partijen in Nederland een Approved Self Assessment in het kader van de Safety Culture Ladder gekregen. Dat veel zegt over ons veiligheidsbewustzijn.”

Digitalisering

Lekkerkerker Rotterdam is druk bezig met het digitaliseren van de werkprocessen. Daarbij hoort een goede IT-infrastructuur. Om die   reden is het Rotterdamse bedrijf  recentelijk in zee gegaan met ICT-bedrijf Computerwacht uit Bodegraven.  “We hebben om twee redenen voor Computerwacht gekozen”, zegt Alkemade hierover. “De eerste reden is dat we altijd op support kunnen rekenen, ook ’s morgen om kwart voor zes als we opstarten, of in het weekend als we aanwezig zijn op bijvoorbeeld een festival. Ten tweede worden we goed geholpen bij ons digitaliseringsproces door specialisten van Computerwacht. Al onze gegevens staan nu in de cloud en die worden goed beschermd, mede dankzij multifactor authenticatie, dus met dubbele wachtwoorden. Verder zijn we bezig met het aanleggen van een verbeterd wifi-netwerk op het terrein, zodat we overal zonder haperingen aan Teams-besprekingen kunnen deelnemen.”   

Lekkerkerker Rotterdam
Vareseweg 125
3047 AT Rotterdam
T 010 298 58 58
E [email protected] 
E [email protected] 
I www.lekkerkerker.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam