GREEN Real Estate Vastgoed voor morgen

“Slapen jullie nog wel, wordt weleens gekscherend aan mij gevraagd; jullie hebben zoveel projecten onder handen,” zegt algemeen directeur Aart Jan Verdoold van GREEN Real Estate in Alphen, dat actief is in de hele Benelux. Op deze pagina’s licht hij een aantal in het oog springende projecten uit onze regio toe.

Project Rijnhaven in Alphen aan den Rijn
Het begint steeds meer te bruisen rondom de voormalige chocoladefabriek De Baronie in Alphen aan den Rijn waar vastgoedbedrijf GREEN Real Estate zelf ook is gevestigd. Met de verplaatsing van Leen Bakker en de Keukenkampioen en de komst van woninginrichter JYSK en indoor-speelhal Ballorig dichtbij De Baronie, is fase 1 van het project Rijn-haven afgerond, met winkels, kantoren, een parkeergarage en horeca. De aandacht gaat nu uit naar de ontwikkeling van diverse (zorg)appartementencomplexen (met penthouses) aan de Rijnhaven, die over enkele jaren via een corridor zijn verbonden met De Baronie. In totaal komen er tussen de 100 en 120 appartementen. Naar verwachting is dit in 2021 totaal gerealiseerd. De eerste fase van 34 appartementen start deze zomer en is in de loop van 2019 gereed. “Dit worden prachtige appartementen,” zegt Aart Jan Verdoold, “op het zuidwesten, dus met veel zon. Zo ontstaat een geweldige, boulevardachtige verblijfslocatie aan de haven.”

Nuon-terrein in stationsgebied Alphen aan den Rijn
Rondom het NS-station van Alphen aan den Rijn verrijzen de komende jaren 121 huurappartementen. Hiervan zijn er 56 zorgwoningen in de sociale sector. Philadelphia en Ibsen-De Bruggen, organisaties voor gehandicapten, zijn de gebruikers van deze zorgappartementen. Het terrein, waar voorheen een gasfabriek van Nuon stond, is inmiddels gesaneerd. Dit jaar staat in het teken van de voor- bereidingen en het krijgen van de benodigde vergunningen. In 2019 start de bouw. Anderhalf jaar later, dus in de loop van 2020, moeten de appartementen-complexen er staan. Behalve woningen komt er ook commercieel vastgoed, passend bij het karakter van een stationsgebied.

Salvatorikerk, Alphen aan den Rijn
Op de plek van de voormalige Salvatorikerk in Alphen aan den Rijn komen 35 koopappartementen en 27 zorgwoningen. De zorgwoningen worden gehuurd door Martha Flora, een particuliere organisatie voor mensen met dementie. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Een jaar eerder start de bouw. “Met de bouw van dit soort woningen voorzien we in een behoefte in Alphen,” licht Aart Jan Verdoold toe. “Vermeldenswaard is het Escher-achtige metselwerk in de entree van het appartementencomplex, waarmee we refereren aan een bijzonder onderdeel van de architectuur van het kerkgebouw.”

Parqgreen in Reeuwijk
“Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling is onze specialiteit, vaak in gebieden die hun oorspronkelijke functie hebben verloren,” schetst Aart Jan Verdoold de activiteiten van GREEN. “Hierbij zijn de sociaal-maatschappelijke en duurzame componenten belangrijk. Maar we beperken ons niet tot de binnensteden. Een mooi voorbeeld is de bouw van 290 recreatievilla’s voor de verhuur door Landal GreenParks aan de Reeuwijkse Plassen.” De eerste fase (145 stuks) is inmiddels afgerond, voor de tweede fase van 86 villa’s start nu de verkoop, waarna nog een derde fase van zo’n 50 villa’s volgt. Aart Jan Verdoold: “Wat in Reeuwijk wordt gebouwd is super duurzaam. Na anderhalf jaar exploitatie van het park is de economische impact op de omgeving goed merkbaar.”

Distributiecentrum en hoofdkantoor van Zeeman textielSupers
In maart 2017 is het distributiecentrum en hoofdkantoor van Zeeman textielSupers vernieuwd en verduurzaamd. Op het distributiecentrum van Zeeman, dat vanuit Alphen 1300 winkels in Europa bevoorraadt, liggen 8000 zonnepanelen. Dit jaar komen daar nog zo’n 3500 panelen bij, waarmee een van de grootste zonnepaneeldaken van Zuid-Holland ontstaat. Dankzij de zonnepanelen kan Zeeman zelf in zijn energiebehoefte voorzien en ook energie leveren aan de omgeving.

Lammenschans Leiden
In de driehoek Lammenschansweg-Kanaalweg en het spoor in Leiden worden de komende jaren tussen de 500 en 600 appartementen gebouwd. Ook komt er zo’n 6000 m2 aan commerciële units. Van de appartementen is zo’n 10 procent bestemd voor zorgwoningen in opdracht van Gemiva Gehandicaptenzorg. “Hier spreken we echt van een langjarige gebiedsontwikkeling, wat ervoor moet zorgen dat het stadsdeel rondom het schoolgebouw van MBO Rijnland een kwalitatief hoogwaardige invulling krijgt.” De eerste toren met 136 huurappartementen (Alphatoren) wordt deze zomer opgeleverd. De volgende drie bouwprojecten starten de komende jaren. “Vastgoed ontwikkelen is vaak een kwestie van de lange termijn,” zegt Aart Jan Verdoold. “Ook vanwege de impact ervan op de omgeving. Onze dertig mensen gaan hier op een innovatieve en creatieve manier mee om, inmiddels al 12,5 jaar. Een mooie maatschappelijke taak, waarbij we heel veel relaties hebben opgebouwd. Dat bleek overduidelijk toen ik begin deze maand op LinkedIn een bericht plaatste over ons jubileum. Dat haalde ruim 40.000 reacties!”

GREEN Real Estate
Baronie 68-70
2404 XG Alphen aan den Rijn
T 0172 –  44 83 83
E [email protected]
I www.green.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *