Jovetra: brengen, leggen, ophalen, walsen en persen

Een stevige basis voor klanten en voor de toekomst

‘Wij zijn bij lange na niet het enige bedrijf in Nederland waar je rijplaten, draglineschotten en bouwhekken kunt huren.’ Ruud Jongeneel, directeur van Jovetra blijft er zeer nuchter onder. ‘Wij zijn niet de grootste, niet de goedkoopste, niet de meest innovatieve. Maar wij doen ons werk zeer slim en daarmee bieden wij – mede door de combinatie met Jongeneel Transport – onze klanten geweldige waarde voor hun geld.’

Jovetra heeft het oog strak op de bal gericht. ‘Voor ons is de truc om zoveel mogelijk klanten op precies het juiste moment en de juiste plek van de juiste spullen te voorzien’, zegt Jack Bijker, operationeel manager. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Omdat Jovetra zich hier volledig op heeft toegelegd kunnen ze vrijwel al hun klantvragen aan. ‘Ook als ze er op het laatste moment mee komen en ook als er tegenslagen zijn zoals bijzondere weersomstandigheden, files of vertragingen op andere plekken
in de bouw. Wij komen altijd onze afspraken na en dat heeft zich in de loop van 30 jaar vertaald in een groeiende groep trouwe klanten.’

De juiste spullen opde juiste plek op het juiste moment
In 1993 begon de verhuur van materiaal met eigen voorraden. Jack: ‘Bij de verhuur hoort ook het schoonmakenvan de teruggenomen rijplaten en het opnieuw platwalsen en vlakpersen van die rijplaten. Het vervoer, de plaatsing en het ophalen werd gedaan door zusterbedrijf Jongeneel Transport. Daarmee hadden wij de volledige verhuurdienstverlening in één hand.’ Maar wanneer je je werk goed doet, dan ontstaat er vanzelf meer vraag. ‘De piekvraag kwam flink boven onze eigen voorraad uit. Wij hebben toen de stap gezet om zelfook weer materiaal in te huren.’

‘Toen wij dat gingen doen,’ zegt Jack, die dagelijkse de puzzel van vraag en aanbod maakt, ‘hebben wij een groeispurt gemaakt. Bovendien hadden wij inmiddels voldoende ervaring om dat ook zo efficiënt en flexibel mogelijk te doen. Met een klein team van vakmensen leveren we de kwaliteit en snelheid waarmee we ons in de markt onderscheiden.’

Van Oranjerock totde Eemshaven
‘Wij hebben een vaste klantenkring onder hoveniers, bouwbedrijven, loonwerkers, gebruikers van zwaar materieel en infra-bedrijven. Dat zijn de partijen die op ons rekenen voor een stevige basis op hun werkplek of bouwterrein. Maar net zo goed levert Jovetra de rijplaten voor
festivalterreinen, zoals bijvoorbeeld bij Oranjerock. Onze klanten nemen ons overal mee naar toe, zelfs als ze werk hebben aan de andere kant van het land. Verschoor, bijvoorbeeld, regelt bij de inzet van hun zware kranen dat wij de rijplaten mogen leggen. Waarom? Omdat zij weten dat ze van ons op aan kunnen en wij het hen zo makkelijk mogelijk hebben gemaakt. Het is die leveringszekerheid waardoor opdrachtgevers liever even naar ons bellen. En dan is het meestal ook nog met één telefoontje
geregeld.’

Dertig jaar, groeiend en op naar een nieuwe generatie
Jovetra is in 1993 begonnen met de overname van verhuurder Vollebregt uit Leiden door vader Hans Jongeneel. ‘Hij vond dat prima passen bij zijn transportbedrijf,’ zegt Ruud. ‘Wij zijn het afgelopen jaar dertig geworden en hebben de verhuur gestaag zien groeien.’ Medio 2024 neemt hij, samen met zijn broer Ard, Jovetra geheel over. ‘Door deze bedrijfsopvolging binnen de familie Jongeneel leggen wij een nieuwe basis voor de toekomst en daar zijn wij best trots op.’

Jovetra
Voorschoterweg 52A, Valkenburg
071 532 0877
[email protected]
www.jovetra.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Julian van Dijck Mediya B.V https://mediya.nl/
11-04-2024 16:43
Julian
Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Nog een fijn Paasweekend! Met vriendelijke groet, Mike van Wijnen Mediya B.V https://mediya.nl/
30-03-2024 09:58
Julian