De nieuwe Fiat Tipo: Ruim en vooral ruim

In een eerdere editie gaf ik al vast een preview van de nieuwe Fiat Tipo. Nu staat hij in de showroom bij Abswoude Autopromenade dus de ultieme gelegenheid voor een testverslag van deze Sedan. 

Eind van het jaar zal deze Tipo als vijfdeurs Hatchback en als StationWagon leverbaar komen. Wat design  betreft hebben onze Italiaanse vrienden weer hun best gedaan. In detail opvallend anders. Elegante neus, mooi gewelfde motorkap met als fraai detail dat de welving in omgekeerde vorm doorloopt over het dak en eindigt in een eigentijds vormgegeven achterkant. De ruimte is de grootste troef van deze nieuwe Tipo en vooral onder de achterklep, want als bagageruimte kan je daar met de banken omhoog zo’n 520 literpakken melk in kwijt en dat is uniek in zijn klasse. Ruim ook voorin en vooral achterin wat beenruimte betreft. Het interieur ziet er verzorgd uit met een praktisch vormgegeven dashboard, met helaas voor mij geen verrassende Italiaanse designgrapjes, maar de kwaliteit is prima. Heel belangrijk is dat je dit alles bekijkt in het licht van de prijs die begint bij 19.495 euro voor de POP versie in de standaarduitvoering. Zelf zou ik gaan voor de slechts 3.000 euro duurdere LOUNGE versie die is voorzien van alle eigentijdse extra luxe, met name ook 17 inch lichtmetalen velgen die dit model echt nodig heeft. Als je hem dan ook nog kiest in een goede kleur, zoals Rosso Amore met Beige stoffen bekleding dan heb je een hele prijsprettige en vooral ruime representatieve Italiaanse zakenauto.

Motor
Benzine
1.4 16V95
Diesel
1.3 MultiJet 16V95

Afmetingen
Lengte: 4.532 mm
Breedte: 1.792 mm
Hoogte: 1.497 mm
Draaicirkel: 10.93 m

Inhouds
Brandstoftank 45 l
Bagageruimte 520 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *