Kiwi Farm in Katwijk: “Ik houd mensen een spiegel voor”

 

“Het is geen toeval dat mensen juist in de wintermaanden griep krijgen,” zegt Loek Wagenaar vanfarmaceutisch bedrijf Kiwi Farm, producent van onder meer voedingssupplementen. “Dan is erminder zon en maken mensen dus geen vitamine D aan. Met een paar druppeltjes per dagversterk je de weerstand en is de kans op griep minder.”

Loek Wagenaar en zijn team hebben hectische weken achter de rug vanwege de jaarlijkse hercertificering voor ISO 9001/13485. “We leven in een hypergecertificeerde wereld met heel veel regels. Daaraan voldoen kost zeeën van tijd,” zegt Loek. Hij wijst naar een grote kastwaarin rijen met dikke mappen staan. Zendingswerk In het productielab in het Katwijkse havengebied produceert Kiwi Farm al meer dan twintig jaar voedingssupplementen: mineralen en vitaminen in de vorm van tabletten en druppels, die in milieuvriendelijke verpakkingen worden geleverd; geen PVC-doordrukstrips, wel papieren etiketten en zetmeelpiepschuim. Klanten van Kiwi Farm zijn vooralapothekers, artsen en therapeuten in de driehoek Haarlem, Alphen en Den Haag. “We maken al onze producten zelf; dus geen invoer uit landen als China,” zegt Loek, die als apotheker tien jaar geledenaan een tweejarige opleiding orthomoleculairetherapie begon. “Een pittige studie die het voorkomen van de achteruitgang van het lichaam voorop stelt. Het gaat erom dat je mensen motiveert om gezond te leven, door ze kennis, tips en middelen aan te reiken. Dan kom je al snel ook opvoeding en voedingssupplementen uit, niet alleen op geneesmiddelen. Ik geef lezingen en adviseer mensen die ervoor openstaan, om een probleem in zijn totaliteit te bekijken. Ja, je kunt mijn werk alszendingswerk zien. Ik houd mensen een spiegel voor, gebaseerd op het vele gedegen onderzoek dat er de laatste veertig jaar is gedaan en leg uit dat gezond leveneen kwestie is van meerdere factoren. Supplementen leveren hieraan bij  tekorten een echte bijdrage. Het is geen garantie dat je niet ziek wordt – simpele oplossingen bestaan vaak niet – maar het helpt wel.”

Jaren vooruit
Er is nog een wereld te winnen, afgaand op de statistieken. “Mensen leven langerdan pakweg twintig jaar geleden, maar wist je dat mensen langer ziek zijn dantoen?” Om hier iets aan te doen, pleit Loek voor een geïntegreerde samenwerkingmet de medische wereld. “De samenwerking tussen artsen en paramedici kan veel beter. Een voorbeeld? Het is eenkleine moeite om het vitamine D-gehalte in je bloed te laten meten. Het is al jaren

bekend uit onderzoeken dat voldoende vitamine D onder meer de kans op winterdepressies en hart- en vaatziektes kan verminderen. Onze vitamine D-druppels werken erg goed, een kosten/batenanalyse is echt niet nodig. Een ander voorbeeld: samen met collega/apotheker Pieter Ooms uit Katwijk hebben we een paar jaar geleden een tabletje ontwikkeld met diverse bestanddelen dat tekorten in het lichaam wegwerkt. Kortom, door al die kennis te delen en samen te werken, kun je mensen bereiken en hun een nieuwe kijk op gezondheid meegeven. Tegelijkertijd blijf ik me bezig houden met de ontwikkeling van nieuwe producten. Ik kan nog jaren vooruit met mijn werk.”

Kiwi Farm b.v.
Haven 215 F
2225 BZ Katwijk
T 071 – 407 66 89
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *