A.J. van Diemen Installatietechniek: “Kwaliteit is onze reclame”

“Onze dienstverlening is heel breed,” zeggen Aad en Marc van Diemen van het gelijknamige gas-, water- en sanitairbedrijf in Leimuiden. “Van het vervangen van cv-ketels en radiatoren tot het aanleggen en onderhouden van cv-installaties en sanitair. We werken in de driehoek Amsterdam-Utrecht-Den Haag en komen overal: woonhuizen, villa’s, scholen, kerken en zelfs in een kasteel.”

“Het is een keer gebeurd dat ik, op weg naar een klant, gevolgd werd door een auto die precies dezelfde kant opging als ik. Zelfs toen ik het pad opdraaide van degene bij wie ik moest zijn, volgde de auto mij. Toen ik uitstapte werd duidelijk wat er aan de hand was. De achtervolger had ons logo op de auto gezien en wilde per se ons hebben om zijn cv-ketel te laten repareren.”

Reclamemannetjes
Een smakelijke anekdote van Aad van Diemen van A.J. van Diemen Installatietechniek in Leimuiden. Het laat zien dat een representatieve bedrijfswagen met reclame helpt. Aad: “Maar de meeste van onze 1200 klanten, het merendeel particulieren, krijgen we toch door mond-tot-mondreclame. Misschien zijn we soms te bescheiden, maar we zijn geen reclamemannetjes; liever verkopen we ons op een andere manier: door kwaliteit, een eerlijk advies en het nakomen van je afspraken.” Meedenken met de klant vinden Aad en Marc belangrijk. Bijvoorbeeld over de vraag hoe op energie kan worden bespaard. Een vraag die vaak gesteld wordt wanneer ze een klant bezoeken voor onderhoud aan de cv-ketel. Regelmatig leidt dit tot de installatie van nieuwe producten als zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Marc: “Dat is de toekomst.”

Niet voor minder
Goede service staat met stip bovenaan. Ook in de zomervakantie, als het bedrijf dicht is, of ’s middags na vijven wordt een klant met lekkage uit de brand geholpen. Aad: “Zo onderscheid je je van grotere bedrijven. Juist deze persoonlijke service is de reden waarom mensen ons bellen. Maar ook omdat bij ons geldt: afspraak is afspraak. Voor minder doen we het niet. Niet voor niets is dat een slogan die we vaak gebruiken. En dat geldt voor alles: voor ons werk maar ook voor de offertes die we maken. We doen wat we hebben afgesproken, en komt er meerwerk bij dan bespreken we dat tijdig.”

Van Diemen in het kort
Het familiebedrijf van Aad en Marc van Diemen bestaat dit jaar twintig jaar. Aad richtte het installatiebedrijf in 1995 op, na een loopbaan als verwarmingsinstallateur, projectleider en calculator bij een installatiebedrijf. Zoon Marc kwam er in 2007 bij. Echtgenote Sonja doet de administratie. Sinds kort heeft Van Diemen een vierde man in dienst. Er wordt vaak samengewerkt met zorgvuldig geselecteerde onderaannemers, bijvoorbeeld elektriciens, tegelzetters en stukadoors, onder andere bij het renoveren van badkamers. Sinds 2001 zit Van Diemen in een representatief pand op het bedrijventerrein aan de rand van Leimuiden.

A.J. van Diemen Installatietechniek
Waaier 22
2451 VV Leimuiden
T 0172 – 50 99 97
I www.vandiemenleimuiden.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *