Restaurant Wagenaar bij het Braassemermeer

Ooit voerden hun grootvaders er per boot hun groente, fruit en bloemen aan: de historische groente- en bloemenveiling van Roelofarendsveen. Sinds september 2014 voeren de neven Dennis Wesselman en Peter van der Geest de scepter in Restaurant Wagenaar. Dennis als gastheer/initiatiefnemer en Peter als chef-kok in de ruime open keuken.

“Wagenaar neemt in Roelofarendsveen nog steeds een belangrijke plaats in,” zeggen Dennis en Peter. De veiling op deze plek was het economisch hart van het dorp. De tuinbouw floreerde en veiling EMM (Eendracht Maakt Macht) zorgde voor een eerlijker verdienmodel voor de kwekers uit de Veen. “Veel van onze gasten hebben dus iets met deze bijzondere plek, wat bleek uit het overweldigende aantal positieve reacties dat we kregen na de opening: ‘Wagenaar is terug!’”

Koffie of iets sterkers
De naam van het restaurant verwijst naar het vroegere café met dezelfde naam, waar de handelslui en kwekers koffie of iets sterkers nuttigden terwijl de handel werd afgerekend. De piano die nu in het restaurant staat, komt uit het gesloopte café. De enorme, moderne glazen voorgevel verwijst naar de tuinbouw en gaat goed samen met het interieur. Veilingkarren, veilingkisten, oude foto’s en gereedschappen vertellen wat hier is gebeurd. In de ruime bovenzaal, die als vergader- en presentatieruimte wordt verhuurd, hangt een heuse veilingklok uit 1947.

“We liggen hier goed,” antwoorden Dennis Wesselman en Peter van der Geest op de vraag hoe de eerste maanden zijn gelopen. Roelofarendsveen ligt heel centraal, dichtbij Schiphol, de A4 en de A44. “Waar wij dachten dat het langer zou duren voordat Wagenaar buiten Kaag en Braassem gevonden zou worden, zijn wij verrast door het grote aantal gasten van buiten de gemeentegrenzen dat ons bezoekt. Ook de zakelijke markt ontdekt ons nu al!”

Inspirerende grond
Wagenaars keuken werkt met lokale en eerlijke producten. Er wordt in een basic stijl Frans- klassiek gekookt, ook op locatie. Ikkookvoorjou is Wagenaars rollende keuken voor groepen vanaf 40 personen. “We koken in boerenschuren, weilanden, bij bedrijven en op plekken waar het eigenlijk niet kan.” Dennis, afsluitend: “We zijn nog maar net begonnen en bruisen van de ideeën voor de komende jaren. De eerste groente uit eigen tuin komt op, fluisterbootjes worden verhuurd en steeds meer fietsers ontdekken ons terras aan het water. Het is genieten om op deze inspirerende grond je bedrijf te mogen ontwikkelen samen met ons jonge team. Maar het mooiste is toch het grote aantal gasten dat ons verwent met hun bezoek en hun complimenten.”

Restaurant Wagenaar
Zuideinde 3b
2371 BP Roelofarendsveen
T 071 – 88 99 00 1
I www.restaurantwagenaar.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *