De Computerwacht ontwikkelt platform voor Het Nieuwe Werken

I Work Anywhere.

Het Nieuwe Werken: het is een hot item op het moment. Voor De Computerwacht in Alphen aan den Rijn is het zelfs een vanzelfsprekend item en daarom ontwikkelde het ICT-bedrijf twee jaar geleden een eigen platform. Met I Work Any- where (IWA) maakt De Computerwacht Het Nieuwe Werken ook voor het MKB toegankelijk en vooral betaalbaar.

De Computerwacht begon twaalf jaar geleden als netwerkbeheerder voor het onderhoud en beheer van servers. “Is er een probleem, dan komen wij langs. En dit is nog steeds onze core business”, legt Jeffrey Paaimans van De Computerwacht uit. “Echter nu kunnen we steeds vaker op afstand problemen voorkomen en indien nodig oplossen. Bovendien zijn we inmiddels een full service ICT-bedrijf. Van advies en verkoop van hard- en software, het aanleggen van netwerken, en (VoIP) telefonie, zoals smartphones waarop mobiel werken mogelijk wordt gemaakt tot het volledig beheren van de totale ICT-infrastructuur.”

Groots voor MKB

De mogelijkheid tot thuis werken of elke andere denkbare locatie bestaat al jaren. Alleen was dit vanwege de onevenredig hoge kosten vooral voor grote organisaties weggelegd. Om die reden investeerde De Computerwacht twee jaar geleden in de ontwikkeling van een eigen platform, geschikt voor het MKB.

Met IWA kun je, mits er een internetverbinding beschikbaar is, op elke locatie inloggen op je eigen werkplek. Het platform is voorzien van alles wat je ook van een regulier netwerk mag verwachten: zoals o.a. antivirussoftware, online back-up, anti-spamfilter, Microsoft Office en helpdesk- ondersteuning. Zelfs de vaste telefoon kan aan het netwerk worden gekoppeld. Paaimans legt uit: “Met voice over IP, oftewel bellen over internet, ben je via een usb-telefoon op het vaste nummer overal bereikbaar. Indien gewenst óók in combinatie met de functionaliteiten van een telefooncentrale. Alles bij elkaar zorgt dat voor een professionele werkomgeving.”

Veilig en betrouwbaar

Volgens Paaimans is een fysiek kantoor zo goed als niet meer noodzakelijk. “Het traditionele werken verdwijnt niet, maar wordt steeds vaker een combinatie met Het Nieuwe Werken. Wat zeker voor bedrijven met meerdere locaties, thuiswerkers of ambulant personeel (sales) een uitkomst is. Alle informatie is namelijk vanuit één centraal punt toegankelijk. Omdat sommige ondernemers het eng vinden dat gegevens ‘elders’ staan, hebben we goed geluisterd naar deze groep klanten. Hoewel IWA al veilig en betrouwbaar is, hebben we extra beveiliging ingebouwd. Bijvoorbeeld middels een (optionele) SMS autorisatie. Een advocaat of notaris die zijn laptop kwijtraakt, is er op die manier van verzekerd dat onbevoegden geen toegang tot de bestanden kunnen verkrijgen.”

De kracht van de keuze

Om klanten te blijven voorzien in hun behoeften en om in te spelen op de huidige tijdgeest is de ontwikkeling van IWA van groot belang voor De Computerwacht. “Natuurlijk weten wij: zien is geloven. Daarom openden wij medio vorig jaar het Computerwacht Experience Center. Hier kan men met eigen ogen zien en ervaren welke technieken Het Nieuwe Werken kunnen ondersteunen.” Volgens Paaimans een goede, maar ook best gedurfde stap. “Ik ben er vooral erg trots op dat onze directie in deze tijd in een dergelijk platform durft te investeren. Want door het ontwikkelen van dit soort oplossingen op maat bieden wij onze klanten blijvend de kracht van de keuze!”

www.computerwacht.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam