Gemeente Noordwijk bouwt versneld betaalbare nieuwbouwwoningen

Er zullen 130 betaalbare nieuwbouwwoningen versneld gebouwd worden in Noordwijk en Noordwijkerhout. Hiervoor heeft de gemeente Noordwijk Startbouwimpuls (SBI) subsidies van in totaal 1.437.500 euro toegekend gekregen van het rijk. Dit geld zal door woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars gebruikt worden om in 2024 of 2025 te beginnen met bouwen.

De genoemde woningen behoren tot de bouwprojecten op het landgoed In Den Houte in Noordwijkerhout en Offem-Zuid in Noordwijk. Het bouwproject Langehorst ontvangt een subsidie van 312.500 euro voor de bouw van 25 appartementen. Het project De Lanen wordt ondersteund met 137.500 euro voor de realisatie van 11 eengezinswoningen. Voor fase 3B-II van het project Landgoed In Den Houte is een subsidie van 387.500 euro toegekend voor 31 sociale huurwoningen en 15 betaalbare huurwoningen. Tot slot krijgt fase 2 van het bouwproject Offem-Zuid een subsidie van 600.000 euro voor de bouw van 48 appartementen.

De SBI-subsidie, aangeboden door de rijksoverheid, ondersteunt woningbouwprojecten die financiële uitdagingen ervaren, maar die ook ver genoeg zijn in ontwikkeling om betaalbare woningen binnen 36 maanden op te leveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *