ACSI Trekauto van het Jaar 2023

Mazda CX-5

Volgens het ACSI Freelife Magazine is de Mazda CX-5 ook dit jaar de meestpopulaire caravantrekker in Nederland. 

De Mazda CX-5 e Skyactiv G heeft een toelaatbaar trekgewicht van 2000 kilo en de 165 pk uitvoering 1800 kilo en zijn daardoor ideale auto’s voor het trekken van bijvoorbeeld caravans, vouwwagens of trailers. De benzinemotoren van de Mazda CX-5 zijn standaard uitgerust met de Mazda M-Hybrid technologie. Als koper van deze CX-5 heb je en keus uit vijf uitvoeringen, waarmee je het onderscheidend karakter kunt bepalen, zoals de Center-Line, Advantage, Exclusive Line, Newground, Homura en Takumi. De vernieuwde CX-5 modeljaar 2023 heeft een aantal verbeteringen ondergaan op het gebied van design en gebruiksgemak, Mi-Drive-rijmodekeuze, rijdynamiek en een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen. Ook al gebruik je hem niet als trekwagen, dan heb je altijd nog een representatieve zaken- en gezins-SUV met volop ruimte voor- en achterin en een royale bagageruimte. Het interieur ziet er strak uit met een even strak en ergonomisch gevormd dashboard. Lekker in de hand liggend dikleren stuur met daarachter drie duidelijke klokken. Prettig dat Mazda kiest voor een bescheiden infotainmentsysteem met knoppen voor de klimaatregeling en draai-/drukknoppen op het tunnelconsole. De CX-5 vind ik een plezierige rijdersauto met een goede balans tussen comfortabel en sportief, waarbij hij prettig stuurt. Proef hem zelf eens bij Mazda dealer Autostad in Leiden.

JOHN VROOM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *