HuurMaat professioneel in materieel

“Bij ons is een klant niet een nummer of meneer Jansen, maar gewoon Piet Jansen”, zegt John Lieshout, operationeel manager bij HuurMaat en uit hoofde van die functie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de nu nog acht vestigingen van HuurMaat in de Randstad. “Dankzij persoonlijk contact gaan we verder dan alleen materieel en machines verhuren.”

Het begon allemaal in 2004. Ernst Barthen, eigenaar van Riool.nl, merkte dat er veel vraag was naar schaftwagens, sanitair, hoogwerkers, steigers, machines en gereedschap. Omdat zelf aanschaffen vaak te kostbaar is voor zzp’ers en mkb’ers, is huren voor hen een prima alternatief, ontdekte hij. Toen zich de mogelijkheid voordeed om een verhuur-bedrijf in Vlaardingen te starten, werd HuurMaat geboren.

Snelle groei

“Het begon met sanitair en schaftwagens, middelen die Riool.nl zelf ook gebruikt”, kijkt John Lieshout terug. “Maar al snel kwamen er andere middelen bij, van hoogwerkers tot gereedschap. We groeiden hard en we openden meer vesti-gingen. Inmiddels zitten we in de hele Randstad, van Amsterdam tot Vlaar-dingen. In de regio Rijnland hebben we vestigingen in Leiden-Zuid, Leiden-Noord, Alphen aan den Rijn en Katwijk. En binnenkort openen we een negende vestiging op Ypenburg aan de A13 bij Delft.” 

Met de (straks) negen vestigingen heeft HuurMaat, dat ruim vijftig mensen in dienst heeft, een goede dekking in Noord- en Zuid-Holland. Maar het bedrijf ziet ruimte om in de toekomst op meer plaatsen een HuurMaat-filiaal te openen. Driekwart van de klanten komt uit het mkb of is zzp’er, maar ook particulieren huren professionele apparatuur bij HuurMaat. Klanten kunnen op de vestigingen zelf hun spullen ophalen, maar laten bezorgen op de bouwplaats is ook mogelijk. Sanitair en schaftwagens die langere tijd op een bouwplaats staan, worden wekelijks door HuurMaat schoongemaakt.

Kracht

“We zijn een behoorlijk grote speler in de regio”, zegt John Lieshout als hem gevraagd wordt naar de kracht van HuurMaat. “Er zijn in Nederland een aantal grote, landelijk opererende verhuurbedrijven. Wij kunnen als relatief klein bedrijf snel anticiperen en schakelen. Daarbij staat duidelijkheid en eerlijkheid, bijvoorbeeld over de prijzen, bovenaan. De klant is echt een klant, maar wel op een informele en persoonlijke manier. We hebben ze aan de telefoon en ze komen bij ons aan de balie, waar we een-op-een met ze praten. Door dat persoonlijke contact weet je wat de klant echt wil en kun je hem een goed advies geven, zodat hij met het juiste gereedschap de deur uitgaat.” 

Steeds vaker is dat materiaal milieu-vriendelijk. “We zijn de omslag naar hybride en elektrisch materiaal aan het maken”, zegt John Lieshout afsluitend. “Want we hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het is dus belangrijk dat we meegaan in deze ontwikkeling en blijven innoveren.”

HuurMaat
Hallenweg 3
2316 JX Leiden
071 524 18 00 
[email protected] 
www.huurmaat.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *