De nieuwe Renault Megane E-Tech Electric

Het was het wachten waard op de nieuwe Renault Megane E-Tech Electric. Hij staat nu in de showroom van dealer Zeeuw&Zeeuw in Noordwijk. Een typisch Frans elegant gelijnd design met SUV accenten en een aflopende daklijn. 

Elegant vooral van de zijkant gezien, want het front is redelijk bol met bijzondere grille-accenten. Het bijzondere is natuurlijk het feit dat hij volledig elektrisch is, maar alle details daarover vindt u ongetwijfeld in de folder. Het interieur van deze Megane is sfeervol ingericht, zeker als je de Iconic uitvoering kiest met hout en leer. Opvallend zijn de bijzondere details zoals de deurgrepen die automatisch naar buiten komen als je met de sleutel de auto nadert. Of de laadkabel die je keurig onder de bodem van de bagageruimte kan verstoppen. Heel eigentijds is het stuur dat aan de boven- en onderzijde behoorlijk afgeplat is. Het zicht naar achteren is door de kleinere achterruit wat minder optimaal. De wegligging is prima en de besturing is zeer direct wat hem lekker wendbaar maakt. Het regenereren en de mate van afremmen bij gas loslaten, kan worden geregeld via flippers achter het stuur. Gewoon op de rem trappen is natuurlijk ook een optie, maar dat terzijde. Extra voordeel van deze Megane is dat je 900 kilo aan de trekhaak mag hangen. Een interessante aanwinst voor de liefhebbers van het elektrische zakelijk rijden.

‘Krachtig voorkomen’
“De Renault Megane E-Tech Electric heeft de compacte carrosserie van een Hatchback en tegelijkertijd een krachtig voorkomen door de unieke Cross-Over stijl”, volgens Aart Draijer van Zeeuw&Zeeuw in Noordwijk

MOTOREN
Elektrisch
AFMETINGEN
Lengte 4.210 m
Breedte 2.055 m
Hoogte 1.500 m
INHOUDSMATEN
Bagageruimte 440 L

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *