Jaap van Duijn van SEO Ninja over de Beste Website Verkiezing van de Sterkste Schakel

Bij elke editie van de Sterkste Schakel worden de websites van de genomineerden nauwkeurig onder de loep genomen. Een bedrijf die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft, moet ook een gebruiksvriendelijke website hebben. Al jaren verzorgt Jaap van Duijn de website-beoordelingen.

De beoordelingen en aanbevelingen die hieruit voortvloeien worden al een aantal jaar verzorgd door Jaap van Duijn. Met zijn bedrijf SEO Ninja maakt Jaap websites beter vindbaar in Google. Inmiddels put hij uit 17 jaar ervaring op het gebied van SEO (zoekmachine-optimalisatie), website-ontwikkeling en andere vormen van online marketing. Als ondernemer heeft Jaap van Duijn altijd oog voor zijn klanten. “Veel van mijn klanten begrijpen niets van websites en wat er bij komt kijken om goed vindbaar te zijn. Dat is een proces, waarin vertrouwen centraal staat en waarin we met elkaar optrekken om resultaat te behalen. Zo werk ik voor sommige klanten al meer dan 15 jaar.”

Sterkste Schakel

Het credo van de Sterkste Schakel Verkiezing is niet dat je als ondernemer altijd succesvol moet zijn, maar dat in alles wat je als bedrijf doet, de klant centraal wordt gesteld. Met die passie startte Jaap van Duijn, na de vervelende periode van het faillissement, zijn bedrijf SEO Ninja en dat loopt heel goed. Veel bedrijven zijn afhankelijk van hun website; echter, ondernemers laten vaak kansen liggen en hebben soms geen benul dat ze met een paar simpele handelingen hun website kunnen verbeteren. Juist om die reden is ‘De Beste Website’ al jaren een vast onderdeel van de Sterkste Schakel Verkiezing. Jaap van Duijn beoordeelt al deze websites op honderden factoren en de websites met de hoogste scores wint deze inmiddels felbegeerde prijs.

Waar wordt op gelet tijdens de beoordeling?

Snelheid

“In de voorgaande edities van de Sterkste Schakel Verkiezing werd vooral duidelijk dat websites het laten afweten op snelheid”, aldus Jaap van Duijn. Snelheid is een rankingsfactor, dus hoe sneller de website, des te hoger de rankings. “Een snelle website zorgt er ook voor dat bezoekers meer pagina’s bekijken en het leidt tot meer omzet. Websites krijgen meer aanvragen en webshops verkopen meer. Een grafisch mooie maar trage website levert uiteindelijk niets op. Zonde!” 

Toegankelijkheid

Websites moeten voor iedereen – dus ook mensen met een beperking – begrijpelijk zijn. Hiervoor zijn webstandaarden in het leven geroepen.

Veiligheid

Een goede website garandeert de veiligheid van de bezoeker. Het versleutelen van het dataverkeer en het beveiligen van formulieren is hierin een must.

SEO

Maak de website goed indexeerbaar voor zoekmachines. Google bijvoorbeeld, stelt flink wat eisen, maar hoe beter je op de richtlijnen aansluit, des te meer resultaat de website oplevert.

Linkautoriteit

We kijken hierbij hoe populair de website is. Hoe meer links naar de website verwijzen, des te beter. Hierbij moeten we wel een kanttekening plaatsen, want de links moeten wel relevant en van goede kwaliteit zijn.

Ook voor de komende editie van de Sterkste Schakel beoordeelt Jaap van Duijn alle websites. De Top 10 van de beste websites zal bekend worden gemaakt in de eerste editie van Rijnstreek Business in 2022. De winnaar van de Beste Website Verkiezing wordt bekend tijdens de Grande Finale op 25 maart a.s. in Grand Hotel Huis ter Duin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *