Kia EV6

Wie had zo’n 20 jaar geleden kunnen bedenken dat het Zuid-Koreaanse merk Kia met zijn Picanto zou uitgroeien tot zo’n succesvol merk en zeker op het gebied van elektrische modellen. Ik zeker niet en ben dan ook zeer onder de indruk van het meest recente model, de EV6. 

Een flinke zeer eigentijds ogende, slanke zakenauto. Ik zou het bijna over het design hebben, maar dat interesseert de hedendaagse zakelijke elektrische rijder minder dan de bijtelling, hoe ver hij komt en hoe lang de oplaadtijd is. Nou, daar komen de feiten dan. Afhankelijk van de te kiezen elektrovariant ligt dat tussen de 400 en 500 kilometer. Laden gaat in alle gevallen vrij snel. Deze Kia werkt met 800 volt wat snelladen tot 240 kW mogelijk maakt, waardoor je bij Ionity- of Fastnet-laders in zo’n 18 minuten van 0 naar 80% gaat. De laadopening zit rechtsachter, wat handig is bij fileparkeren. 

Het dashboard is tegenwoordig een mini-bioscoop met beeldschermen vol goedbedoelde informatie. Gelukkig voor de wat traditionele rijders is de climate control niet opgenomen in het multimediascherm, maar zit separaat in het midden van het dashboard en kan op de tast bediend worden. De wegligging is prima en hij ligt als een blok op de weg. Na een indrukwekkende testrit met de EV6 vertrouwde Kia dealer Erik Jan Kleverlaan mij toe dat hij ook een aantal zakelijk zeer interessant geprijsde Kia E-Niro’s nog kan aanbieden.

John Vroom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *