Wat is De Sterkste Schakel

De Sterkste Schakel is een prestigieuze prijs voor de meest klantgerichte onderneming in de regio Rijnland en vanaf dit jaar ook in Kennemerland (het gebied rond Haarlem). Sinds 2004 wordt de onderscheiding jaarlijks uitgereikt. De genomineerden kunnen een sectorprijs winnen. Vervolgens dingen de sectorwinnaars mee naar de overall prijs. 

Voordrachten voor de Sterkste Schakel komen voort uit de Publieksprijs en ook door collega-bedrijven, vaak oud-deelnemers aan de verkiezing van meest klantgerichte onderneming.  De sectoren waarin de bedrijven worden ingedeeld, zijn: automotive, bouw, installatie & techniek, detailhandel, dienstverlening, groothandel, toerisme, horeca & recreatie en internationaal zakendoen. Ook is er een publieksprijs, waarbij iedereen via internet een persoonlijke stem uitbrengt op zijn of haar favoriete bedrijf. Verder zijn er prijzen voor de beste website, de Grant Thornton Groeiversneller met vestigingen in o.a Leiden en Alphen aan den Rijn en de That’s Lease Penning voor Internationaal Zakendoen.

Organisatie
De Sterkste Schakel wordt georganiseerd door het ondernemersblad Rijnstreek BUSINESS, met ondersteuning van leden van de Kring. Het doel van de organisatie achter de Sterkste Schakel is bekendheid geven aan en belangstelling wekken voor positieve ontwikkelingen in de regionale economie. Zo wordt het grote belang van een gezond ondernemersklimaat benadrukt. Maar het ultieme doel is ondernemingen belonen voor goed, eerlijk en klantgericht ondernemerschap.

Finale
Tijdens een spetterende finaleavond, waar alle deelnemers voor worden uitgenodigd, worden de winnaars bekendgemaakt. De laatste jaren werd de finale gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, alleen in 2020 niet vanwege het coronavirus. In plaats daarvan reisde het jurycorps in een grande parade langs de winnaars. De laatste editie van de Sterkste Schakel werd gewonnen door Verloskundigenpraktijk Kaag en Braassem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *