CTI Warmond: ‘ Geld verdienen is een gevaarlijke prikkel’

“Waar toetst een patiënt zijn welbevinden aan?” die vraag stelt Herman Middelweerd zichzelf tijdens ons gesprek over de Nominatie voor de Sterkste Schakel 2020. “Dat is en blijft de centrale vraag bij de ontwikkeling van onze praktijk. Of het nu onze eigen patiënt is of iemand die naar ons is doorverwezen.”

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

“Wij denken dat aandacht geven aan mensen het belangrijkste antwoord is. Alle medewerkers spelen daarin een rol, van baliemedewerker tot de tandtechnicus.” Hij vertelt dan ook met plezier hoeveel energie hij steekt in de samenhang van zijn team. “Het is fijn om met goede mensen samen te werken. En het is goed voor de klant om onderling ervaringen en inzichten uit te kunnen wisselen. Wij hebben in de loop der jaren met elkaar een bedrijfscultuur kunnen opbouwen waarin dat goed werkt.”

Boven dit artikel staan vierentwintig namen. “In 1981 begon ik in mijn eentje met een assistent in één ruimte van het gezondheidscentrum. Nu is het hele pand van ons en hebben wij het al acht keer moeten verbouwen.” Er zijn behandelkamers voor de tandartsen en mondhygiënisten, wij hebben een mooie ontvangstruimte, tandtechnische werkplaatsen en een kantoor. “Maar uiteindelijk draait het allemaal om de mensen. Wij hopen dat wij allemaal vakmanschap en enthousiasme uitstralen, dat wij zorgzaam zijn en de klant helpen in zijn eigen zorg voor zijn gebit.”

Omzet is geen doel
Middelweerd is uitgesproken: “Het moet hier echt niet om geld gaan. Als dat je drijfveer is dan ben je niet goed bezig. Als wij ons werk goed doen, en aardig, dan verdienen wij al genoeg. Wij behandelen alleen wat echt noodzakelijk is en houden ons aan de tarieven. Maar onder leiding van onze praktijkmanager proberen wij het werk wél zo efficiënt mogelijk te doen.”

Dubbel vertrouwen verdienen
De I in CTI staat voor implantologie. “Dat is een vak apart,” zegt Herman, “waar ik mij van het begin af aan op toegelegd heb. Daarnaast doen wij ook (kaak)chirurgische behandelingen.” Door die specialiteiten verricht de praktijk ook behandelingen voor patiënten van andere tandartsen. “Dan zijn wij dus aan het werk voor de patiënt van een collega. Voor hen doen wij net zoveel ons best als voor onze eigen klanten.” Zo’n vijftig tandartsen uit de directe omgeving – of zelfs verder weg – sturen regelmatig mensen door naar Warmond. “Dat is dubbel vertrouwen verdienen.”

Groeien om dichtbij te blijven
“Tandzorg is een groeiend vakgebied, wij willen alle disciplines in teamverband kunnen aanbieden.” Voor Middelweerd is dat de verklaring voor de groei van zijn praktijk. “Tegelijkertijd is het een zorg zaam vak waarin je dichtbij je klant móet blijven. In combinatie met de groeiende eisen zijn eenmanspraktijken nauwelijks meer vol te houden en zoeken zelfs kleine meermanspraktijken samenwerking.” 

In die richting verwacht CTI Warmond in de nabije toekomst stappen te zetten. “Wij willen een kleine praktijk in de buurt onder onze hoede nemen. Zodat die klein – en dus dichtbij zijn klanten – kan blijven.”

CTI Warmond
Herenweg 77, Warmond
T 071 301 1738
E [email protected]
W www.ctiwarmond.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *