Flexgroup gaat heel ver voor klanten en uitzendkrachten

Voor Eduard Craanen is er maar één hoofdzaak voor zijn bedrijf: “Planning, financiën, wet- en regelgeving, het is allemaal belangrijk, maar Flexgroup bestaat omdat wij ons uiterste best doen de juiste mensen te leveren aan onze opdrachtgevers.” Tegelijkertijd blijkt gaandeweg een tweede hoofdzaak: “Je moet goed voor je mensen zorgen.

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

“De kern van de uitzendbusiness bestaat eruit dat je opdrachtgevers erop vertrouwen dat je hen helpt met de pieken in hun productiecapaciteit. Wij begrijpen dat zij daar voor hun resultaat op rekenen op, wij kunnen niet te laat zijn of de verkeerde mensen sturen.” Land- en tuinbouwbedrijven, de kaassector en vele andere productiebedrijven in en rond Alphen zaten – en zitten – daarom te springen om mensen.

Flexgroup is in 2000 in dat gat gesprongen met uitzendkrachten uit het oosten van Europa, m.n. Polen. “Daar kwamen goed gemotiveerde mensen vandaan. Werk-nemers die hun armen uit de mouwen steken.” Het bemiddelen van Polen is daarna een specialisme geworden. Met als gevolg dat een deel van de medewerkers op kantoor in Alphen ook een Poolse achtergrond heeft.

Commerciële kanjer en een goed team op kantoor
“Heel snel na de start van het bedrijf maakte ik kennis met een man die ik meteen heb aangenomen als commerciële held.” Hij onderhoudt de relaties en blijft op de hoogte van hun wensen. Daar is inmiddels een Nederlandstalige Poolse dame bijgekomen. Goed puzzelen met de wensen van de klanten is essentieel. “Je moet goed inzicht hebben in hun productiecycli en in hun wensen op het gebied van vakkennis. Die wensen komen allemaal terecht bij het team op kantoor. Zij zorgen voor selectie van de juiste mensen voor het werk.”

Grijze haren
De uitdaging om opdrachtgevers van goed personeel te voorzien komt niet zonder flinke moeilijkheden. “Ons bedrijf voldoet graag aan diverse wet- en regelgeving, maar dat neemt wel een heleboel werk met zich mee. Ten tweede zie je na twintig jaar dat het wensenpakket van onze uitzendkrachten ook met de tijd meegaat. Tenslotte is vooral het probleem van huisvesting groot en nijpend.” Craanen is er trots op deze uitdagingen aan te kunnen. “Maar het kost wel grijze haren.”

Flexgroup investeert in zijn uitzendkrachten
“Met twintig jaar ervaring hebben wij de planning wel onder controle. Ook de selectie van de juiste mensen voor het juiste werk hebben wij goed ontwikkeld.” Zo zorgt Flexgroup op die manier goed voor zijn opdrachtgevers. Maar zij zorgen ook goed voor hun uitzendkrachten. “Wij vangen ze hier op en helpen ze met formaliteiten en praktische zaken. Bijvoorbeeld het vinden van een tandarts, en dan brengen wij ze daar ook naartoe.” Zo bindt Flexgroup een tevreden groep medewerkers.

Huisvesting is essentieel
“Wij zorgen voor de huisvesting van onze uitzendkrachten. Maar dat is op dit moment wel een groot probleem. Iedereen zoekt flexkrachten, maar niemand wil ze als buren. Dat kan gewoonweg niet goed blijven gaan. Ik heb daarom plannen om zelf te gaan bouwen voor de huisvesting van een deel van onze mensen.”

Flexgroup
Ondernemingsweg 26, Alphen aan den Rijn
T 0172 652 929
E [email protected]
W www.flexgroup.eu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *