Ted Kroon van Kroon Bouw: ‘Door veel zelf te doen maak ik meer haalbaar voor klanten’

“Klanten komen bij mij met wensen of ideeën. Daar kan ik hen over adviseren, ik werk de plannen uit, regel de uitvoering en pak ook zelf de hamer op. Op die manier houd ik alles letterlijk en figuurlijk in de hand en daar bespaar ik ze heel veel gedoe mee.”

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

“Voordat ik mijn eigen bedrijf begon,” vertelt Ted Kroon, “was ik opgeklommen tot projectleider/-werkvoorbereider bij een groot bouwbedrijf. Een mooie carrière, van krullenjongen van de LTS tot en met HTS in de avonduren. Ik heb grote projecten gedaan, en hele mooie, zoals de restauratie van het Mauritshuis in Den Haag.” Mooi en verantwoordelijk werk, maar Kroon kon steeds minder zelf het échte timmerwerk doen. “In 2005 vond ik het mooi geweest en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen.” Zijn echtgenote Claudia doet vol enthousiasme de administratie en is zijn “steun en toeverlaat achter de schermen.”

Van een deur schaven naar een compleet huis bouwen

Voor jezelf werken betekent klein beginnen. Kroon’s eerste klusje was het afschaven van een klemmende deur. “Maar van het een komt het ander en inmiddels ben ik groot genoeg om een heel woonhuis te kunnen bouwen.” Kroon werkt met een vaste ploeg andere vaklui waarvan hij er gemiddeld altijd wel 3 à 4 aan het werk heeft bij verschillende opdrachten. “Naast een enkel woonhuis doen wij vooral veel renovatie en groot onderhoudswerk. De hoofdmoot van ons werk is aan- en verbouw van woningen, keukens en badkamers. Tenslotte doen wij onderhoud aan bedrijfsgebouwen.”

Wat klanten van je verwachten

“Een klant waarvoor je iets hebt gedaan komt later terug voor een andere klus. Dat kan een nog grotere klus zijn of juist iets kleiners. Dat maakt mij niet uit. Belangrijk is dat die eerste klus naar tevredenheid is afgehandeld.” En wat verwachten ze dan? “Kwaliteit voor een goede prijs. De kwaliteit komt uit mijn vakmanschap. De juiste prijs komt doordat ik veel zelf doe. Dus wat mijn ogen zien, kunnen mijn handen maken. Ik ben bereid daarvoor in mijn eigen tijd te experimenteren. In de uitvoering scheelt zelf doen de tijd om het aan een ander uit te leggen hoe het moet.” In zijn eigen – kunstig verbouwde – huis kan Kroon aan belangstellenden laten zien hoe goed dat uitpakt. “Ze zijn hier van harte welkom.”

Bouwkundig inzicht en creativiteit

“Sinds kort werk ik samen met een binnenhuisarchitecte. Zij schetst ideeën voor klanten die ik mag uitwerken. Een mooi recent project is een zwevende trap. Ik word heel blij van het bedenken van de onzichtbare constructie in de wand.” In zijn eigen huis maakte Kroon een binnenwand van glas en staal. “Zelf doen bleek 50% minder te kosten dan bestellen. Dat is een waardevolle ervaring voor andere klanten.”

Mooi werk is de laatste tijd ook het meedenken met klanten over verbouwen of verhuizen. “Ouderen hebben verbetering of herindeling van hun huis nodig. Dan adviseer ik over de mogelijkheden.” Door zijn werkwijze blijkt er dan meer mogelijk dan een klant verwacht had. “Daar doe je het voor.”

Kroon Bouw
Engelselaan 10, Voorhout
T 06 53 219 596
E [email protected]
W www.kroon-bouw.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *