Filippo Bouwcenter Oude Wetering wordt centrale plek voor planning en logistiek voor vier locaties

“Dé toegevoegde waarde van een groothandel is het magazijn. In onze vestiging in Oude Wetering hebben wij de meeste ruimte, dus komt dáár het zwaartepunt voor onze vier vestigingen te liggen.” Directeur-eigenaar Thijs Kortmann legt de strategie voor de komende jaren in grote lijnen uit. “En met de aanstelling van onze nieuwe vestigingsleider, Arnold van der Oest, draait het team hier weer helemaal top.”

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

Alle ruimte voor klanten

“De centrale planning van de logistiek voor onze andere vestigingen in Haarlem, Beverwijk en Leiden brengen wij naar Oude Wetering. Deze vestiging ligt mooi centraal en heeft alle ruimte voor klanten.” Arnold loodst ons in een kleine wandeling door de hallen. “In de loop van de tijd konden wij hier telkens uitbreiden. Behalve showrooms voor dakpannen en stenen, de ijzerwarenwinkel en de sanitairshowroom, hebben wij veel plek voor bouwmaterialen en hout.” Eén van die hallen is zo groot dat klanten hier naar binnen kunnen rijden om in te laden. Arnold: “Wij geven ze een warm welkom.”

‘De bouw’ is veranderd

“Als toeleverancier voor de bouw hebben wij een paar nare jaren meegemaakt. Nu alles weer normaal is zien wij dat ‘de bouw’ behoorlijk veranderd is.” Vooral het klantenbestand is flink opgeschud: “Wij hebben klanten die complete luxe woningen bouwen, aannemers die werken aan binnenstadsrenovatie, pandjesbazen, afhaalklanten in Oude Wetering, brengklanten in Haarlem en natuurlijk ook nog particulieren.” Juist vanwege de veranderingen heeft Kortmann met zijn vestigingsleiders goed nagedacht over hún ideale rol.

“Een mooi voorbeeld voor ons werk is de tweepersoons aannemer die een complete woning bouwt. Wij helpen met de begroting, leveren hen álle materialen van fundering tot dakpan en wij houden hun planning voor ze in de gaten.” Op deze manier verandert voor Filippo het hele businessmodel van doorgeefluik naar partner. “En dat is dan een kleintje, maar wij doen dit ook voor aannemers met een man of vijftig.”

Plezier meedenken met de klant

Sinds Arnold in Oude Wetering werkzaam is heeft hij het een en ander veranderd: “Ik hoop vooral weer wat lol in het werk te hebben gebracht. Met beter onderling contact. Een betere sfeer in de zaak merken wij in onze ‘afhaalomzet’, want alle collega’s denken plezierig mee met de klant en verkopen dus meer. Goede koffie voor de klanten en zelfs de wekelijkse ‘woensdag-snackdag’ horen bij dat warme welkom.”

Filippo Bouwcenter Oude Wetering
Kerkstraat 111. Oude Wetering
T 071 331 9022
E [email protected]
W www.bouwcenter-filippo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *