De kracht van 40 jaar accountant Van Geen

Veertig jaar in het vak zit hij alweer en geen haar op zijn hoofd die eraan denkt ooit weg te gaan. “Het is zo leuk”, verzucht accountant en fiscaal adviseur Arie van Geen dan ook. “Er verandert telkens iets en het vak is voortdurend in beweging.” Geen wonder dat ook zijn kantoor blijft aanpassen, veranderen en ontwikkelen. Hoe hij dat doet? “Door onze diensten te optimaliseren en te automatiseren en door als een soort huisarts naast de ondernemer te gaan staan en mee te lopen.”

Deuren die overal openstaan, kamers die niet op slot kunnen en klanten die voor een praatje in en uit lopen. “We zijn een laagdrempelig kantoor in een informele setting”, karakteriseert de Alphense ondernemer meteen. “Iedereen voelt zich hier welkom. Iedereen die een handje nodig heeft op administratief, financieel en fiscaal gebied.” Hij kan maar duidelijk zijn. En dat is hij. Door de jaren heen heeft Van Geen natuurlijk de nodige ontwikkelingen zien gaan en komen. Toch was hij zorgvuldig in zijn keuze en besloot zijn dienstverlening op basis van vaste prijsafspraken langzaamaan te optimaliseren en te automatiseren. 

Robotic accounting: automatische boekhouding

Met CASH en diverse koppelingen met onder meer de bank, facturatieprogramma’s, een vorm van robotic accounting, kan de gehele boekhouding geautomatiseerd worden. Van het versturen van een factuur tot het inboeken of betalen ervan via de eigen bank, van btw aangifte tot rapportage en accountantscontrole. Zelfs via een app. En dat merken de klanten. “Want hiermee houden zij uiteindelijk meer tijd over voor hun eigen business.” Precies zoals Van Geen ook aanmoedigt, want waarom zou een ondernemer zelf gaan boekhouden en daar tien keer zo lang over doen? “Wij kunnen het veel sneller, efficiënter en daardoor uiteindelijk goedkoper. Maak je hoofd leeg om te kunnen focussen op waar jij goed bent.”

Maar dat de accountant en fiscaal adviseur met zijn team hun inmiddels 120 klanten kan helpen, is wel duidelijk. “Van een aangifte voor de btw en inkomstenbelasting tot investeringsvraagstukken, estate planning en financieringsaanvragen. De boekhouding is voor ondernemers het kompas van hun schip. Hoe staan ze ervoor met hun onderneming? En daar kunnen ze dan op bijsturen, afremmen of doorvaren. Dan bekijken we bijvoorbeeld samen waar ze kunnen slijpen op de kosten, wat er met de winst moet gebeuren, hoe er slimmer geïnvesteerd kan worden of hoe de omzet verhoogd gaat worden.” 

Vertrouwenspersoon voor ondernemer en gezin

Van Geen voelt zich dan ook een soort vertrouwenspersoon voor de ondernemer. Maar daarnaast vaak ook voor het gezin. “Niet alleen het economische belang speelt mee, maar vaak ook het persoonlijke. Dan komen er vragen aan bod zoals wat te doen met schenken en de erfbelasting, wat te doen met het huis en de hypotheek en hoe zit het eigenlijk met de opvolging? “ Dat Van Geen en zijn 5 collega’s hierin net een stapje harder lopen, moge duidelijk zijn. “Zo ging ik laatst met een cliënt mee naar zijn bank om zijn financiering er doorheen te trekken. We vechten voor onze ruim 120 klanten en dat werkt. Naast de ondernemer staan en meelopen als een soort huisarts.”

Accountantskantoor Van Geen
Wilhelminalaan 16
2405 ED Alphen aan den Rijn
T 0172-494548
[email protected]
I www.vangeen.nl   

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam