De Munt is het restaurant waarvoor de Bodegravers in hun dorp blijven

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

Sinds dit seizoen kun je bij De Zoete Inval in Bodegraven alleen nog maar ijs krijgen. IJs van bijzondere kwaliteit en met bijzondere smaken. “Wij maken al ons ijs zelf, van melk van een boerderij uit de buurt, die wij zelf pasteuriseren. Ijs maken is een echte liefhebberij van mij,” zegt Jurgen de Vries, “ik houd ervan te experimenteren met mooie smaken in nieuwe recepten.”

Jurgen en zijn partner Mariska experimenteren niet met hun bedrijven. Dat zijn er inmiddels drie in Bodegraven. Als kok van een sterrenrestaurant besloot hij in 2007 voor zichzelf te beginnen met het geven van kook-workshops. Dat werd ‘Het Kookstation’. “Wij werden veel gevraagd voor catering en voor het geven van workshops. Wij zagen al snel hoe wij dat zelf ánders zouden doen. De stap naar een eigen bedrijf was toen makkelijk gemaakt.” Naast het Kookstation besloten zij ijs-, koffie- en lunchsalon ‘De Zoete Inval’ te openen. En drie jaar geleden kwam daar het restaurant ‘De Munt’ bij.

Alles draait om de culinaire belevenis
“Met de Munt wilden wij dé plek maken waarvoor je niet meer naar ‘de grote stad’ hoeft. Net als zovele mensen gingen wij zelf ook uit eten of drinken in Utrecht of Rotterdam. Wij vonden dat het mogelijk moest zijn al die mensen in Bodegraven te houden.” In een voormalig bankgebouw kregen zij de ruimte om een stijlvolle zaak in te richten. “Wij bieden lunch, diner en cocktails, dus je kunt ieder moment van de dag bij ons terecht.” En dan draait alles om de culinaire belevenis. “Gastvrijheid moet gecombineerd zijn met goed eten. De keuken is mijn domein. Daar maak ik de smaken waarvoor de gasten blijven komen.” De belevenis van smaak geldt niet alleen voor de gerechten. Ook de dranken worden met zorg gekozen. “Zo schenken wij bijvoorbeeld de ‘Botanicals’ van distilleerderij Ketel 1.”

Verschillende soorten gasten door de dag
De hele dag open betekent de hele dag door verschillende soorten gasten over de vloer. “Bij de koffie zien wij de moeders en oma’s met kleine kinderen,” zegt Mariska, “bij de lunch de vrienden en vriendinnen en de zakelijke gasten.

’s Avonds de dinergasten en daarna gaat het langzaam over in uitgaanspubliek. Met zo’n veertig medewerkers bezorgen wij iedereen een goed verblijf. En dat begint met aandacht vanaf het moment dat ze de drempel over komen. Wij luisteren naar hun wensen en proberen ze te verrassen wanneer het kan.” Door het brede karakter van De Munt konden Jurgen en Mariska van ‘De Zoete Inval’ een exclusieve ijssalon maken.

Speelruimte
Blijven de Bodegravers nu in hun stad? “Wij denken dat het gelukt is. De zaak zit vol en wij hebben zelfs het omgekeerde al gehoord: mensen die met de kinderen in Rotterdam waren winkelen en besloten om bij ons nog even na te borrelen!” En die kinderen kunnen zich dan uitleven zónder de andere gasten te storen: in de oude kluis van de bank is een complete speelruimte ingericht.

De Munt Eten . Drinken
Marktstraat 3, Bodegraven
T 085 487 0330
E [email protected]
www.demuntbodegraven.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *