Caravanbedrijf Dank en Hoop zorgt voor 1.200 caravans midden in het Groene Hart

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

Ruim zestig jaar geleden werd caravans stallen voor grootvader Wesselingh interessanter dan koeien houden. Bij Dank en Hoop doen zes mensen dag in, dag uit hun best om goed voor 1.200 caravans en vouwwagens te zorgen. “Ik heb de leukste baan ter wereld.”

“Ze zijn blij wanneer ze de caravan komen halen,” legt Ralph Wesselingh uit, “en ze zijn blij wanneer ze terugkomen van vakantie. Mijn klanten zijn altijd in opperbeste stemming en dat maakt mijn baan de leukste ter wereld.” Vóórdat hij het familiebedrijf overnam stuurden zijn ouders hem op pad: “Die vonden dat ik eerst buiten de bescherming van het familiebedrijf moest leren werken!” Bij een bouwbedrijf deed hij ervaring op met werkethiek en doorzettingsvermogen.

Zorgen voor caravans is iets anders dan wegzetten
“Kun je je voorstellen wat er gebeurt wanneer je een caravan níet horizontaal stalt, of in een kas waar het te warm wordt? Dat is niet goed voor de caravan. Dan zakt de constructie scheef of dan vergaan de rubbers. Je kunt overal je caravan wegzetten, maar dat is niet hetzelfde als netjes stallen.” De grootvader en vader van Ralph namen hun verantwoordelijkheid voor de zorg voor caravans serieus. Grootvader bouwde acht mooie loodsen, vader zette er nog eens negen neer. “De loodsen zijn donker, goed geventileerd en hebben een vlakke betonnen vloer. En wij zetten iedere caravan op drie wielen, dus horizontaal, neer.”

Werk gaat het hele jaar door
Op 1 april start het campingseizoen. “Dat is alle hens aan dek, want dan gaan er in een keer 200 caravans uit de loodsen.” Het team rijdt zelf alle caravans tevoor-schijn. “Dat is een hele puzzel, want ze staan strak op elkaar. En het is nuttig als contactmoment met de klant.” Rond het uit- en terugrijden verzorgt Dank en Hoop een serie extra diensten. “Voor vertrek controleren wij accu’s en kun je bij ons de banden oppompen. Bij terug-komst wassen wij de caravans.

Tussendoor – en dat gaat het hele jaar door – verzorgen wij reparaties en onderhoud. Daarvoor zijn wij BOVAG gecertificeerd. En sinds begin dit jaar hebben wij een winkel voor klein materiaal.”

De uitbreiding van de dienstverlening en de professionalisering van het bedrijf heeft Ralph er in de loop der jaren ingebracht. “Ik vond het mooi dat ik het mocht overnemen. Ik heb meteen de gelegenheid aangegrepen om het bedrijf verder te moderniseren. Wij investeren in goede spullen, het op orde houden van de loodsen en goede beveiliging.”

En die pindakaas?
Mensen laten wel eens wat in hun caravan liggen. En omdat ze er zelf niet bij kunnen, moeten ze het team vragen de caravan tevoorschijn te halen. “Dat doen wij dus voor bijvoorbeeld brillen of paspoorten, maar er is ook wel eens om een potje pindakaas gevraagd.”

Dank en Hoop
Rijndijk 63, Hazerswoude Rijndijk
T 071 341 2383
E [email protected]
W www.dankenhoop.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *