Bavak Security Group beveiligt mensen en ‘vitale infrastructuur’ in drie dimensies

“De toegangspoorten van de gevangenis van Scheveningen zijn door Bavak ontworpen en gebouwd en voor de Amerikaanse overheid leveren wij wereldwijd beveiligingsoplossingen voor hun ambassades.”  Jasper Weijman leidt mij de ochtend na Sint Nicolaas rond door het bedrijf waar hij de scepter over mag zwaaien. Speedgates, bodyscanners, meldkamersystemen en heel veel high-tech. Dit zijn de oplossingen van zijn team waarvoor klanten uit de hele wereld naar Noordwijk kijken.

“Van oudsher denken wij bij beveiliging van locaties in ringen: Van buiten het hek tot en met binnen in de gebouwen. Daar zijn de laatste jaren enkele dimensies bij gekomen. Het is onze taak mee te denken over de bedreigingen van morgen.” Want het beheersbaar maken van risico’s, daar gaat het om bij het werk van Bavak. Het Noordwijkse bedrijf heeft zich in ruim veertig jaar volledig gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen. “Neem een militair terrein, daar moet je kwaadwillende buiten kunnen houden en heel gecontroleerd mensen en voertuigen binnen kunnen laten. Wie wil er naar binnen? Waarmee en wat heeft deze persoon bij zich? Hiervoor levert Bavak een hele serie aan oplossingen en diensten.

High tech in de duinen

Bavak was – en is nog steeds – heel sterk in het bedenken en realiseren van projecten met fysieke barrières en elektronische detectiemiddelen. Weijman: “Maar tegenwoordig komt de dreiging ook van boven. Steeds vaker leveren wij drone detectie systemen. Dat is niet alleen nodig boven overheidsgebouwen als luchtmachtbases of gevangenissen, maar zeker ook bij grote evenementen. Deze systemen laten zien waar de drone en ook waar de bestuurder van de drone is. Daar kan de beveiliging dan iemand op af sturen.”

Een andere dimensie is internet. “Overheden zoeken gericht het internet af om tijdig dreigingen op te sporen. Ook moeten wij ervoor zorgen dat de beveiligingsmaatregelen niet te hacken zijn. Er komen ook steeds meer technologieën bij zoals Internet of Things, Big Data en Block-chain. Dit heeft grote invloed op onze ontwikkelingen. Serieuze high-tech in de duinen, waar zo’n tachtig medewerkers zoet mee zijn. “Wij hebben trouwens ook een vestiging in Californië waar vandaan wij de Amerikaanse markt bedienen.”

Vooral (buitenlandse) overheden

Bavak heeft vooral overheden als klanten. Hun specialisatie is het beveiligen van ‘vitale infrastructuur’. “Dat zijn de genoemde internationale overheidsgebouwen en ambassades, maar ook militaire bases en paleizen. De Duitse Bundeswehr zocht een oplossing voor het controleren van lokale werknemers op hun bases in Afghanistan en Mali. Terwijl grote defensiebedrijven daar jaren voor uit wilden trekken, hadden wij binnen zeven maanden een werkende oplossing. “In goed overleg met de klant. Wij zijn blij met zo’n kritische klant. Dat houdt je scherp en het eindresultaat is daardoor nog beter geworden.” 

Tussen de bedrijven door nemen ze de tijd voor mens en maatschappij. “Wij hebben nog steeds de sfeer van een familiebedrijf. Wij proberen goed voor onze eigen mensen te zorgen. Daarnaast zijn wij actief voor de IMC Weekendschool. De medewerkers vinden het leuk om die kinderen hier in het weekend over de vloer te hebben en te begeleiden.”

Bavak Security Group
Zwarteweg 19, Noordwijk
T 071 403 55 44
E [email protected]
W www.bavak.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *