Genomineerd voor De Sterkste Schakel 2019: Buitenplaats De Blauwe Meije

Op de uiterste grens van het Rijnland ligt aan beide zijden van het riviertje De Meije de buitenplaats van Rebecca de Boer en haar man Juerd van der Burgt. “Bij ons kun je tot elkaar komen.” De locatie van de buitenplaats is zó afgelegen en tegelijkertijd zó compleet, met terras, galerie, beeldentuin, lunchroom en Bed & Breakfast dat je er heerlijk tot rust kunt komen.

Op een mooie dag aan het einde van september reed ik over de kronkelweg langs de Meije naar het interview. Een prachtige rit, waarbij ik moet slalommen langs wandelaars, tractoren en fietsers. Eenmaal ter plekke komen de wandelaars en de fietsers de lunchroom binnen. “Wij zijn een pleisterplaats op de mooiste routes door het Groene Hart, vlak achter de Nieuwkoopse Plassen. Stevig geworteld in Utrecht en Zuid-Holland staan wij in beide provincies goed in de toeristische belangstelling.”

Rust voor resultaten
In 2010 openden Rebecca en haar man de zaak: “Wij hebben twee doelen. Ten eerste een volwaardige, maar kleine toeristische locatie zijn. De Blauwe Meije organiseert een wisselend programma van exposities van betaalbare kunst. Zowel in de gallerie als de beeldentuin. Gasten verwennen wij in de lunchroom en op het terras aan het riviertje De Meije.”

“Daarnaast zijn wij vooral een plek waar groepen bijeenkomsten kunnen houden. Ik heb een lange ervaring met het organiseren van alle mogelijke bijeenkomsten, van zakelijke bijeenkomst tot gezellig uitje. Het zijn vooral de zakelijke bijeenkomsten die hier een heel geschikte ruimte vinden om tot goede resultaten te komen.”

De Blauwe Meije levert niet alleen de locatie, ze leveren ook de invulling van activiteiten, bijeenkomsten of trainingen. “Wanneer wij aanvragen binnenkrijgen dan vragen wij altijd naar het doel van de bijeenkomst. Ontspannen, discussiëren, (zakelijke) successen vieren, kennismaken, voor verschillende doelstellingen kunnen wij gevarieerde programma’s aanbieden. Daarvoor werken wij samen met een hele serie trainers en entertainers. De trainers die bij onze trainerscorner zijn aangesloten verwijzen bij de grote bureau’s naar onze unieke locatie.”

Kleinschalig genieten
Het moet allemaal wel kleinschalig blijven. “Dat hoort bij de sfeer van de locatie. De lunchroom biedt voldoende plaats voor de toeristen en onze vergaderzaal is groot genoeg voor zo’n vijftig gasten. Groter dan dat zou afbreuk doen aan ons unieke karakter. Tegelijkertijd hebben wij wel een grote variëteit aan faciliteiten. Zo kunnen trainers blijven overnachten en zijn er voldoende mogelijkheden om groepen op te splitsen.”

Vervolgens zorgen Rebecca en Juerd zelf voor de catering. Maar ook dat is weer kleinschalig. “De appeltaarten bakken wij allemaal zelf, maar brood, jam en andere lekkernijen zijn producten uit de streek. In het seizoen hebben wij rabarbercello, maar die gaat heel snel op sinds ik daar de streekproductverkiezing mee gewonnen heb.”

Kansen voor Het Groene Hart
Door de brede invulling door Rebecca en Juerd is de Blauwe Meije een aanwinst voor het Groene Hart. “Wij zijn een gecertificeerde ‘Gastvrije locatie van ’t Groene Hart’ en wij bieden recreanten en zakelijke gasten een gecombineerd concept om van de omgeving te genieten. Zo blijven ze langer en geven meer uit.” Overigens mag de Meije de mooiste route naar de buitenplaats zijn. Je kunt er ook direct vanaf de A12 heel makkelijk komen.

Buitenplaats De Blauwe Meije
Meije 300, Zegveld
T 0172 685 438
E [email protected]
W www.deblauwemeije.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *