Genomineerd voor De Sterkste Schakel 2019: De Vergulde Vos

“Het is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen.” Zeven jaar geleden wilden Denise en Arjen van Leeuwen ‘met zijn tweeën, en misschien wat oproepkrachten’ de eeuwenoude herberg in het dorp weer levendig en aantrekkelijk maken. Inmiddels hebben zij zeven man/vrouw in vaste dienst en nog eens ruim dertig oproepkrachten. “De Vergulde Vos staat weer op de kaart.”

Zoals ieder succesverhaal begint dat van Denise en Arjen bij hun eigen gevoel. “Wij misten hier in Rijpwetering een eetcafé. Er is een restaurant in het dorp, er is een camping en De Vergulde Vos was een traditionele kroeg. Maar een plek voor een goede, snelle hap bij lunch of diner was er niet. Wij hebben allebei een opleiding en ervaring in de horeca en zagen een kans om De Vergulde Vos een nieuwe toekomst te geven.” Dat is nogal gelukt, want inmiddels komen de gasten uit de hele gemeente, van de jachthavens en de campings. “En echt niet alleen in het seizoen, want de vakantiegangers komen buiten het seizoen gewoon terug.”

Stokoude locatie
De Vergulde Vos heeft zijn locatie en zijn geschiedenis mee. Het pand op het kruispunt van  Rijpwetering en de Koppoel is al eeuwen een herberg en een natuurlijk rustpunt voor reizigers. “Het hele dorp – de hele omgeving – kende de kroeg. Alleen kwamen ze er niet meer zo vaak. Wij komen hier allebei uit de buurt en hebben bij de start enorm veel steun gekregen uit onze eigen kennissenkring. Eigenlijk heeft het hele dorp ons de kans gegeven om De Vergulde Vos opnieuw een brandpunt van de dorpssfeer te laten worden.”

Prijs, kwaliteit en gezelligheid
Maar ook al zijn de uitgangspunten rooskleurig, de vraag blijft wat Arjen en Denise doen om hun gasten telkens terug te laten komen? “Wij hebben een goede kok en onze medewerkers maken de sfeer in de bar en het café. De kwaliteit klopt gewoonweg bij de prijs. Maar sfeer is het belangrijkst. Daarom willen wij vooral zorgen dat onze medewerkers het naar hun zin hebben en uiteraard werken wij zelf alle twee ‘volle bak’ mee.” Dat ging voor Denise deze zomer wat minder makkelijk, omdat eind juli zoon Quin werd geboren. “Wanneer ik dan toch eens op de zaak was kreeg ik zoveel complimenten over onze club, daar zijn wij supertrots op.”

‘High wine’ en ‘High beer’
Op de dinerkaart en de lunchkaart staan de vaste items voor een eetcafé: biefstuk en spareribs, broodjes Brie en Vitello Tonato. Een aanbod waar ze bepaald mee voor de dag kunnen komen. Maar De Vergulde Vos heeft ook nog wat eigen streken. “Als parodie op de High Tea – die wij ook serveren – hebben wij de ‘High Wine’ en ‘High Beer’ geïntroduceerd: vier verschillende menu’s van kleinere hapjes die met een passende keuze aan wijnen of bier worden geserveerd. Dat is een complete avond uit en daar komen onze gasten speciaal voor.”

De Vergulde Vos
Koppoellaan 22, Rijpwetering
T 071 501 8273
E [email protected]
W www.deverguldevos.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *