Baker Tilly Berk naar Schipholweg in Leiden

Na een kleine tien jaar kantoor te hebben gehouden op het Delftse Jaagpad nabij de Churchilllaan in Leiden, is Baker Tilly Berk per 1 september terug op de Leidse Schipholweg, de plek waar de accountants en belastingadviseurs al eerder hun werkplek hadden. “We zijn teruggekeerd naar onze roots.”

“Op de Schipholweg zitten we dichterbij de bedrijvigheid,” zegt Alex Ruigendijk van de Leidse vestiging, over de verhuizing. “Het centrum van Leiden is dichtbij en we zitten in de buurt van het Bio Science Park. En omdat ons nieuwe kantoor centraal gelegen is, zijn we zowel per auto als met het openbaar vervoer heel goed bereikbaar. Allemaal voordelen dus. Het bijzondere is dat we van de Schipholweg kwamen toen we tien jaar geleden naar het Delftse Jaagpad gingen. Je kunt dus zeggen dat we teruggekeerd zijn naar onze roots.”

Baker Tilly Berk heeft zijn intrek genomen in de voormalige vestiging van Rabobank Leiden, dat als bedrijfsverzamel- gebouw is ingericht. De financieel adviseurs van het accountantskantoor beschikken in hun nieuwe vestiging over flexibele werkplekken die uitgerust zijn volgens de principes van het nieuwe werken. Ook is er in het gebouw een bedrijfsrestaurant en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

Sterk
Vanaf de Schipholweg zijn de professionals van de Leidse vestiging van Baker Tilly Berk snel bij hun klanten, die zich voornamelijk rond Leiden en in de Bollenstreek bevinden. Het accountantskantoor focust zich op de publieke sector en het mkb, waaronder veel familiebedrijven. “Met name in deze sectoren zijn we sterk, ook in deze regio,” legt Alex Ruigendijk uit. “We bedienen in Leiden en omgeving meerdere gemeentes, woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Ook familiebedrijven, onder andere in de bloembollenbranche, de transportsector en de bouw, horen tot onze klantenkring.” Aan deze klanten biedt Baker Tilly Berk diensten op het gebied van accountancy en belastingadvies. Maar daar stopt het niet. Het dienstenpalet omvat ook zaken als arbeidsrecht, begeleiding bij de aan- of verkoop van een bedrijf, detachering, waardebepaling, bedrijfsstrategie en advies op IT-gebied.  “Ook specifieke kennis hebben we in huis,” legt Alex Ruigendijk uit. “Denk aan de nieuwe privacywetgeving (AVG) die onlangs is ingevoerd, of onderzoek naar bedrijfsprocessen. Dit koppelen we aan de branchespecifieke kennis die we hebben, en aan de lokale kennis van onze professionals, die zelf in het verzorgingsgebied wonen en dus de plaatselijke cultuur goed kennen. Zo kunnen we daadwerkelijk invulling geven aan ons streven naar ondernemen naast de ondernemer.”

Familiebedrijven
Een speciaal aandachtsgebied van Baker Tilly Berk is het familiebedrijf, een bijzonder bedrijfstype vanwege het feit dat de familie besluit over bestuur, eigendom en medezeggenschap. De betrokkenheid van de familie heeft invloed op de onderneming. De adviseurs van Baker Tilly Berk kennen deze dynamiek bijzonder goed en zijn sterk in het begeleiden van de directie en het maken van de juiste keuzes.  “We noemen dat de derde dimensie,” licht Alex Ruigendijk toe. Vaak spelen bij de families tegenstrijdige belangen en emoties een grote rol. “Wij gaan vertrouwelijk met deze krachtenvelden om en werken altijd aan een constructieve oplossing. Daarin staat de continuïteit van de onderneming steeds centraal. Wij wegen alle belangen, ook die van de familie, zorgvuldig af.”

Profiel Baker Tilly Berk
Baker Tilly Berk is een deskundig en onafhankelijk accountantskantoor, dat kwaliteit levert tegen een passende prijs. Dankzij een professionele controle van de jaarrekening kunnen klanten van Baker Tilly Berk hun aandeelhouders en andere stakeholders de zekerheid geven dat de cijfers kloppen. Bovendien kijken de adviseurs van het accountantskantoor naar het verhaal achter de cijfers. Het accountantskantoor heeft als missie om klanten verder te helpen, als sparringpartner en ondernemer naast de ondernemer.

Met zo’n achthonderd professionals verdeeld over veertien vestigingen in Nederland is Baker Tilly Berk altijd dichtbij, waar dan ook in ons land. Het accountantskantoor is onderdeel van Baker Tilly International, waardoor het ook veel internationale kennis in huis heeft. Zo combineert Baker Tilly Berk al meer dan honderd jaar het beste van twee werelden: lokale betrokkenheid én een sterke internationale organisatie. Klanten kunnen zo wereldwijd worden geholpen.

Baker Tilly Berk Leiden
Schipholweg 103
2316 XC Leiden
Postbus 624
2300 AP Leiden
T (071) 305 00 00
E [email protected]
I www.bakertillyberk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Arvid Meijer
Wat een fantastische geschiedenis. Een geschiedenis om heel erg trots op te zijn. Joost jij hebt jullie familiebedrijf een ongekende boost gegeven. Respect !! Ja en Jim heel veel succes wat een machtige uitdaging voor je. Met de ruime ervaring van je vader en opa Jos gaat dat absoluut lukken. Ik rijd nu mijn 4e Range Rover wat een bolide. Joost stuur svp even jouw e-mailadres. Groetjes aan de familie Arvid
26-09-2023 19:23
Arvid Meijer